MOTORSPORT

Heikkilä hakee Virosta lisää EM-menestystä – “Reitin pitäisi sopia hyvin”

Mikko Heikkilä kilpailee tulevana viikonloppuna rallin EM-sarjan kauden neljännessä osakilpailussa, Delfi Rally Estoniassa.

Italialaisen Step Five Motorsportin Toyota GR Yaris Rally2 -autolla kilpailevat Mikko Heikkilä ja kartanlukija Kristian Temonen hakevat jatkoa vahvalle Ruotsin EM-rallin ajolleen, josta palkintona oli kaksikon kauden ensimmäinen palkintokorokesijoitus.

Heikkilä kilpaili Virossa viimeksi vuonna 2021, jolloin ralli oli osa MM-kalenteria. Otepään alueella ajettava kilpailu eroaa kuitenkin merkittävästi reitiltään kolmen vuoden takaisesta MM-osakilpailusta, jossa Heikkilä sijoittui WRC3-luokan kolmanneksi.

– Hirveästi ei ole samaa reittiä kuin vuonna -21, mutta en muistaisi siitä juuri mitään eikä sitä ole syytä muistellakaan. Reittivideoiden perusteella luvassa on monenlaista tietä, hidasta ja nopeaa, leveää ja kapeampaa. Nuotituksen jälkeen nähdään reitti paremmin kokonaisuutena, mutta ihan hyvännäköistä polkua on luvassa.

– Taso on aina ollut täällä kovaa, ja saadaan ajaa tosissaan kilpaa niin sarjan vakituisten kiertäjien kuin paikallistenkin kavereiden kanssa. Ei kuitenkaan vaikuta meidän tekemiseen ja on vain positiivista, että taso on kova ja kilpailijoita on paljon, Heikkilä kertoo tiedotteessaan.

Juhannusta edeltäneellä viikolla ajettu Ruotsin EM-ralli oli Heikkilälle likimain ongelmaton, ja auto toimi Toyota-kuljettajan käsissä loistavasti. Viron osakilpailun testien tarkoituksena on hienosäätää tiettyjä asioita paikallisiin olosuhteisiin sopiviksi.

– Reitin pitäisi sopia autolle hyvin. Haetaan testeissä muutamia juttuja mitä huomattiin Ruotsissa, ja pyritään parantamaan niitä. En usko, että autoon tarvitsee tehdä mitään isoja muutoksia. Pientä hienosäätöä vastaamaan hiekan ja tienpinnan eroja sekä todennäköisesti uriutuvampia teitä, Heikkilä analysoi.

Kilpailuviikolla vahvistui myös Heikkilän kalenterin seuraavat kaksi osakilpailua. Nurmijärveläinen osallistuu Latvian ja Suomen MM-ralleihin.

-Todella hieno juttu, että meillä on mahdollisuus ajaa molemmat MM-rallit ja siitä iso kiitos yhteistyökumppaneillemme. Toivottavasti ei tule mitään harmeja ja saadaan ajettua kaikki kolme kilpailua. Himmailemaan ei kuitenkaan lähdetä mihinkään vaan ajetaan kaasu pohjassa joka ralli, turha lähteä mihinkään kisaan jos ei ole tarkoituksena ajaa kovaa, Heikkilä lupaa.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com