MOTORSPORT

Heikkilä italialaistiimin Toyotalla rallin EM-sarjaan

Mikko Heikkilä kilpailee huhtikuun puolivälissä alkavassa rallin EM-sarjassa italialaisen Five Step Motorsport – tiimin Toyota GR Yaris Rally2 -autolla.

Mikko Heikkilä jatkaa kilpailukauttaan Italiassa tulevana viikonloppuna, kun Italian kansallinen sorarallisarja pyörähtää käyntiin Rally Citta di Folignolla. Kyseessä on ensimmäinen kilpailu italialaistiimi Step Five Motorsportin kanssa, joka on valikoitunut myös Toyota-kuljettajan tiimiksi huhtikuussa alkavassa rallin EM-sarjassa.

– Idea kilpailla paikallisessa sorasarjassa tuli puhtaasti tiimiltä. Heillä on kova halu voittaa sarja ja ilman muuta yritän auttaa heitä siinä. Missään tapauksessa ei kuitenkaan lähdetä takki auki kisaamaan. Lähtölistalla oli muutamia kovia nimiä mukana ja paikalliset menevät varmasti kovaa. Yritetään mekin ajaa reippaasti, Heikkilä taustoittaa tiedotteessaan.

Kilpailun erikoisuutena ovat kapeiden ja kääntyilevien vuoristoteiden lisäksi kolmeen kertaan ajettavat erikoiskokeet.

– Erikoiskokeiden ajaminen kolmeen kertaan kuulostaa aluksi hurjalta, mutten usko teiden kunnon nousevan ongelmaksi. Reittivideoiden perusteella tiet näyttävät kovilta, eikä mitään helppoa reittiä myöskään ole luvassa.

– Ensisilmäyksellä tiet ovat liukkaan näköisiä, ja mikäli luvattu vesisade toteutuu, niin varmasti ovat myös sitä. Kolmannella ajokerralla voidaan varmaan ajaa pätkät jo ulkomuistista, numerolla 9 matkaan lähtevä Heikkilä naurahtaa.

Folignon kylää ympäröivillä vuoristoteillä ajettavan kilpailun jälkeen vuorossa on paikallissarjan toinen osakilpailu huhtikuun alussa. Päätavoite Michelin-kuljettajalla on kuitenkin huhtikuun puolivälissä ajettavassa ERC-sarjan kauden avauksessa Unkarissa. Nuottia Heikkilälle EM-sarjassa sekä Italian sorasarjan avauksessa lukee alkukaudesta totuttuun tapaan Kristian Temonen.

– EM-kausi lähestyy pikkuhiljaa, eikä kauden avaukseen ole enää kauaa. Tämän tulevan rallin sekä Ruotsin ja Tunturin kilometrien jälkeen saa hyvän rutiinin alle ja latauksen päälle Unkariin. Vaikka tiet ovat aika erilaiset kuin mitä tänä vuonna EM-sarjassa ajetaan, tämä on hyvää treeniä ja kaikki ajaminen on aina tervetullutta, Heikkilä päättää.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com