MOTORSPORT

Heikkilä kaksivetoisten nopein ilman testikilpailua – “Luotin kyllä vauhdin riittävyyteen”

Rallisprintin SM-sarjan kauden avausosakilpailu ajettiin Nilsiässä sunnuntaina. Nelivetoisissa nopeinta vauhtia piti lajin seitsenkertainen Suomen mestari Tomi Hallia ja kaksivetoisten ykkönen oli puolestaan Marko Heikkilä.

Tomi Hallia oli SM-avauksessa Nilsiässä täysin omaa luokkaansa niin nelivetoisten luokassa, kuin yleiskilpailussakin. Avauskierroksella voittoajan 2.52,64 Mitsubishi Lancerillaan ajanut Hallia löi toiseksi sijoittuneen Janne Erosen yli neljällä sekunnilla. Jukka Ketomäki oli kolmas, eroa Halliaan kertyi hieman alle viisi sekuntia. Hallian tavoin Eronen oli liikkeellä Mitsubishi Lancerilla, kun taas Ketomäki kilpailee Skoda Fabia R5:llä.

– Tämähän meni niin kuin pitikin! Reitti oli tosi hieno, tykkään ajaa tällaista nopeaa tietä. Kun vähän rupeaa pelottamaan, vauhti on kohdallaan. Mikkelissä seuraavassa kilpailussa jatketaan taistelua, kauden tavoitteena on uran kahdeksas Suomen mestaruus, Hallia kommentoi rallisprintin SM-sarjan tiedotteessa.

Kaksivetoisissa parasta vauhtia piti Toyota Starletillaan Marko Heikkilä ennen Heikki Leinosta ja Harri Rutasta.

– Kun kauden aloittaa voitolla, sarja saa hyvän alun. Ennen kilpailua vauhtini oli vähän arvoitus, koska en ollut ajanut yhtään testikilpailua. Testejä olin ajanut ja niissä vauhti oli hyvää. Luotin kyllä vauhdin riittävyyteen. Oli kyllä todella hieno baana ajaa. Rata kysyi kanttia ja uskallusta ajaa kovaa. Vieläkin rohkeammin olisin voinut ajaa, jos vain olisin uskaltanut, Heikkilä myönsi.

Senioreiden nopein oli Matti Heiskanen. Junioreissa parhaan ajan ajoi Tomi Hallian poika Tuukka Hallia ja nuorissa ykkönen oli puolestaan Markus Heikkinen. Naisista parhaalla ajalla maaliin saapui Marjo-Riitta Mansikkamäki ja V1600-luokassa voittoon kaasutteli Oskari Heikkinen.

Rallisprintin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 9. maaliskuuta Mikkelissä.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com