MOTORSPORT

Heikkilä tavoittelee menestystä Ruotsin EM-rallista

Mikko Heikkilä kilpailee tulevana viikonloppuna Ruotsissa ERC Royal Rally of Scandinaviassa. Hyvin sujuneiden testien jälkeen haussa on onnistunut kilpailu kovatasoisessa seurassa.

Mikko Heikkilä ja kartanlukija Kristian Temonen jatkavat kilpailukauttaan tulevana viikonloppuna, kun rallin EM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan Ruotsissa Karlstadin ympäristössä. Italialaistalli Step Five Motorsportin Toyota GR Yaris Rally2 -autolla kilpaileva Heikkilä lähtee ralliin onnistuneiden testien siivittämänä.

– Lähtökohdat ovat hyvät. Ajoimme ensin isommat testit perjantaina Suomessa ja alkuviikosta varmisteltiin säätöjä Ruotsin puolella. Auto istui testiteillä hyvin lapaseen ja testeistä jäi hyvä maku, Heikkilä kertoo tiedotteessaan.

Vuosien ajan Ruotsin MM-rallin näyttämönä toiminut Karlstadin kaupunki isännöi toista vuotta putkeen kesällä ajettavaa ERC Royal Rally of Scandinaviaa. Kolmepäiväisen kilpailun erikoiskokeet ovat lähellä kotimaisia teitä, mutta erojakin on.

– Tänä vuonna ajetaan neljä samaa erikoiskoetta. Muutamasta uudesta pätkästä ei ole mitään hajua edes videoiden muodossa ja niiden luonne selviää nuotituksen aikana. Tiet ovat täällä jonkin verran liukkaampia kuin Suomessa yleisesti; lähimpänä ovat Turun rallin tiet. Nyt on tullut ajettua aika vähän Suomen kaltaisilla teillä, siitä on noin vuoden paussi, mutta vanhasta muistista mennään, Heikkilä valottaa.

Vuoden 2022 rallin Suomen mestari kamppaili viime vuoden osakilpailussa pitkään sijoituksesta kolmen joukkoon ennen renkaan rikkoutumista päätöspäivän viimeisen lenkin erikoiskokeilla. Tänä vuonna tavoitteena on niin ikään pitää kovaa, mutta varmaa vauhtia yllä.

– Tasohan on täällä todella kova ja mukana on kovia nimiä ihan MM-tasoa myöten. Takki auki ei lähdetä, vaan tavoitellaan parasta suoritusta mihin pystytään. Jos kaikki menee hyvin, pystytään varmasti sijoittumaan korkeallekin, Heikkilä päättää.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com