MOTORSPORT

Heikkilällä voitokas juhannus Italiassa

Mikko Heikkilä ajoi kauden toiseen Italian sorarallisarjan osakilpailuvoittoonsa juhannuspäivänä ajetussa San Marino -rallissa.

Mikko Heikkilä sekä kartanlukija Kristian Temonen ajoivat San Marinossa kisatun 52. San Marino Rallyn voittoon. Yhdeksän erikoiskokeen ralli oli kauden neljäs osakilpailu Italian sorarallisarjassa, jossa Heikkilä kilpaili italialaistiimi Step Five Motorsportin kalustolla. Juhannuspäivänä ajetun kilpailun voittomarginaaliksi jäi lopulta 16,4 sekuntia.

– Tämä oli hyvä tapa viettää juhannusta. Ajo ei ollut missään kohtaa ihan huippuluokkaa, mutta se riitti voittoon, mikä on totta kai hyvä juttu. Tietysti kun kyseessä ei ole meidän pääsarja, ei tullut otettua mitään hullun yrkkää. Italian sarja on ahdistanut viimeisen kahden osakilpailun ajan, joten mukavaa että nyt meni näin, Heikkilä kommentoi tiedotteessaan.

Toyota GR Yaris Rally2 -autolla kilpaileva nurmijärveläiskuljettaja voitti neljä kilpailun yhdeksästä erikoiskokeesta. San Marinon tekniset soratiet toivat myös arvokasta kokemusta paikallisista olosuhteista.

– Saatiin hyvät säädöt kilpailuun ja auto toimi moitteetta, joten siitä isot kiitokset tiimille. Reitti oli upeaa, aika hidasta ja teknistä tietä, mutta hyvää oppia ajaa tällaisiakin pätkiä. Yllättävän liukasta oli, ja vaikka tiet putsautuivat, ne pysyivät liukkaina ja ikään kuin yllättivät koko ajan. Mutta hieno reissu kaiken kaikkiaan ja hyvää oppia tämän tyylisistä teistä, Heikkilä kertoo.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com