MOTORSPORT

Heikkilälle vihdoin onnistuminen EM-sarjassa

Mikko Heikkilä sijoittui toiseksi rallin EM-sarjan kauden kolmannessa osakilpailussa, Bauhaus Royal Rally of Scandinaviassa. Ongelmaton osakilpailu palkittiin podium-sijoituksella.

Kyseessä on Mikko Heikkilän ja kartanlukija Kristian Temosen ensimmäinen palkintokorokepaikka rallin EM-sarjassa Step Five Motorsportin kanssa. Vaikka nurmijärveläiskuljettaja on useasti ollut huippusijoituksissa kiinni, on onnistuminen Ruotsissa Heikkilän ensimmäinen EM-podium sitten Latvian EM-rallin vuonna 2022. Temoselle palkintokorokepaikka on ensimmäinen EM-sarjassa.

 – Mukavaa pitkästä aikaa sellainen ralli, ettei ollut mitään ulkoisia häiriötekijöitä. Kaikki pelasi ihan viimeisen päälle; tiimi toimi, auto toimi, renkaat purivat, parin pop-off -venttiilin avautumisen lisäksi ei yhtään ongelmaa. Pitkästä aikaa sai ajaa niin, että kaikki oli täysin itsestä kiinni, Heikkilä iloitsi tiedotteessaan.

– Tiukin ralli missä olen ollut mukana, erot olivat koko ajan alle sekuntia ja kaikkensa sai antaa.

Heikkilä aloitti kilpailun varovaisesti ollen yleisöerikoiskokeella vasta 16. nopein. Vahvat erikoiskoeajat perjantaina nostivat Toyota-kuljettajan päivähuollon jälkeen kolmanneksi. Perjantai-illan ja lauantain aikana Heikkilä vakiinnutti paikkansa kolmantena äärimmäisen tasaisessa kilpailussa.

Rallin päättäneellä Power Stagella kilpakumppani Hayden Paddon kuitenkin kärsi rengasrikon, joka nosti Michelin-kuljettajan toiseksi korkeimmalle korokkeelle.

– Jos saisin päättää, oltaisiin oltu kolmantena; en hirveästi tykkää viimeisen pätkän rengasrikoista kellekään. Pahoittelut Haydenille sekä Mathieu Franceschille viimeisen erikoiskokeen tapahtumista. Ei hävetä yhtään jäädä kolmanneksi Oliverille (Solberg) ja Haydenille ajamalla. Molemmat ovat todella kovia kuskeja ja Oliver ajoi vielä kotiteillään, Heikkilä kertoi.

Toyota GR Yaris Rally2 -autoon täksi kaudeksi vaihtanut Heikkilä testasi ahkerasti ja onnistuneesti ennen Ruotsin osakilpailua, ja työ palkittiin.

 – Auto pelasi moitteetta ja vihdoin tuntui siltä, että tällähän voi tehdä ihan mitä ikinä haluaa. Isot kiitokset Toyotan insinööreille Felixille, Lewisille, Steffanille, ja Owenille, he jeesasivat kovasti tätä rallia varten. Iso kiitos myös Step Five Motorsportille ja Michelinille, kaikki meni paremmin kuin hyvin heidän puoleltaan, sekä kaikille yhteistyökumppaneilleni tämän mahdollistamisesta, Heikkilä kiitteli.

Katseet on käännetty jo seuraavia kilpailuita kohti.

 – Kolmen viikon kuluttua jatketaan EM-sarjaa Virossa ja samat tavoitteet, yritetään podiumille ja mahdollisimman korkealle. EM-sarjassa on sen verran tasaista ja taso on korkea, ettei täällä ihan pienellä pärjää, Heikkilä jatkoi.

 Mikko Heikkilän kilpailukausi jatkuu ennen Viron EM-rallia Italian sorarallisarjan kauden neljännellä osakilpailulla, San Marino Rallylla, 21.-22. kesäkuuta.

 Bauhaus Royal Rally of Scandinavia -tulokset:

1. Oliver Solberg SWE 1.32.40,8 Skoda Fabia RS Rally2 
2. Mikko Heikkilä FIN +38,0 Toyota GR Yaris Rally2 
3. Hayden Paddon NZL +51,0 Hyundai i20 N Rally2
4. Frank Tore Larsen NOR+1.28,7 Volkswagen Polo GTI R5
5. Mads Ostberg +1.33,8 Citroen C3 Rally2

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com