MOTORSPORT

Heikkilän EM-kauden avausvoitto mureni vanteen hajoamiseen

Mikko Heikkilä joutui keskeyttämään johtoasemasta Unkarissa ajetun rallin EM-sarjan avausosakilpailun. Sunnuntaiaamuna johtonsa 10,1 sekuntiin kasvattanut Heikkilä oli loistovauhdissa ennen vanteen hajoamista päivän kolmannella erikoiskokeella.

Rallin EM-sarjassa kilpaileva nurmijärveläiskuljettaja Mikko Heikkilä ja kartanlukija Kristian Temonen joutuivat keskeyttämään kauden avausosakilpailun, V-Hid Rally Hungaryn -rallin johtopaikalta. Kärkipaikkaa 10,1 sekunnin marginaalilla ennen rallin 10:ttä erikoiskoetta pitäneen Heikkilän kilpailu päättyi vanteen hajottua päivän kolmannen erikoiskokeen kovavauhtisella osuudella.

– Vanne hajosi ensin, ja pyörän irtoaminen rikkoi jousituksen. Yritin kierrellä kiviä koko pätkän ajan, ja oltiin väliajoissakin hieman perässä, mutta se ei riittänyt. Mitään selkeää osumaa ei ollut, eikä mitään mitä olisin voinut tehdä eri tavalla, Heikkilä kertasi tiedotteessa keskeytykseen johtaneita tapahtumia.

Italialaisen Step Five Motorsportin Toyota GR Yaris Rally2 -autolla kilpaillut Heikkilä nousi kilpailun johtoon lauantain toisella erikoiskokeella, ja piti johtopaikkaa hallussaan 2,3 sekunnilla yötauolle tultaessa. Rallin päätöspäivänä sunnuntaina Heikkilä kasvatti eroa oltuaan nopein molemmilla aamun avanneista erikoiskokeista ennen kilpailun ennenaikaista katkeamista.

– Kisa oli omissa käsissä, ja lauantain pikku murheista huolimatta johdettiin rallia ja kaikki oli kontrollissa. Varovaisuudesta huolimatta kävi näin. Harmituksia on ollut ennenkin, mutta ne eivät vain tunnu meidän kohdallamme hellittävän, Heikkilä harmitteli.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com