MOTORSPORT

Heikkilän EM-kausi starttaa

Mikko Heikkilän EM-rallikausi pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna Unkarissa ajettavalla sarjan avausosakilpailulla. Edessä ovat nopeat, mutta röykkyiset soratiet.

Mikko Heikkilä käynnistää EM-rallikautensa tulevana viikonloppuna Unkarin sorateillä. Italialaisen Step Five Motorsportin Toyota GR Yaris Rally2 -autolla Euroopan kärjen haastava Heikkilä on ehtinyt ennen sarjan alkua hakea tuntumaa autoon niin soralla kuin lumellakin voittaen rallin molemmissa olosuhteissa.

EM-sarja on Michelin-kuljettajan ykkösfokus kaudella 2024, ja kauden alkua on ehditty vartoa jo tovi.

– Onhan sitä tässä jo odotettu, EM-sarja on kuitenkin meidän päätoiminen sarja tänä vuonna. Mielenkiintoinen kisa on tulossa.

– Kuvien ja videoiden perusteella ajoittain käydään lähellä Safari-rallin pätkiä, ja toisaalta mukana on myös nopeita ja pomppuisia, aroilla ajettavia teitä. Ojia ei myöskään ole, joka mahdollistaa rohkeat leikkaamiset, Heikkilä kuvailee tiedotteessaan.

Italian sorarallisarjassa kevään aikana kilpaillut sekä avausosakilpailun uuden tiiminsä kanssa voittanut Heikkilä luottaa italialaistiimiin tulevalla EM-kaudella.

– Step Five on osoittautunut Italian sarjan avauskilpailuiden perusteella hyväksi. Homma toimii, ja ilmapiiri tiimin sisällä on hyvä, Heikkilä kertoo.

Viime kauteen verrattuna auton ja tiimin lisäksi myös kartanlukija on vaihtunut, ja nuottia lukee Arctic Lapland Rallynkin ensimmäistä kertaa urallaan helmikuussa voittanut Kristian Temonen. Vaikka viime viikonloppuna Heikkilä totutteli myös englanninkielisestä nuotista ajamiseen, paluu kotimaiseen nuottiin on tervetullutta.

– Yhteistyö Kristianin kanssa pelaa moitteettomasti, ja homma on lähtenyt todella mukavasti käyntiin. Viime viikonloppuna oli ihan hauska ajaa italialaisen Francesco Pezzolin kanssa englanninkielisistä nuoteista, mutta on mukava palata Krisun lukemiin suomenkielisiin nuotteihin.

– Suomeksi nuotti on kuitenkin jonkin verran helpompi ymmärtää kuin englanniksi, Heikkilä päättää.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com