MOTORSPORT

Heikkinen nostaa Peugeotin ykköshaastajaksi mestari-VW:lle – “Tulee yllättämään tällä kaudella”

Rallicrossin MM- ja EM-sarjojen kauden avausosakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Barcelonassa, Espanjassa. Urallaan 49 MM-osakilpailuun osallistunut Toomas “Topi” Heikkinen puntaroi alkavan kauden lähtökohtia UrheiluUutiset.comin haastattelussa.

Toomas Heikkistä ei tänä vuonna Barcelonan avausosakilpailussa mukana kilpailemassa nähdä ja samalla katkeaa myös joensuulaisen 49 MM-osakilpailun putki, osallistuihan Heikkinen MM-sarjan kaikkiin osakilpailuihin sarjan neljän ensimmäisen kauden aikana. Vielä ainakin toistaiseksi tämän kauden tapahtumia katsojan roolista seuraavan Heikkisen suurin mielenkiinto kohdistuu MM-sarjan kahteen uuteen automerkkiin, Renaultiin ja Hyundaihin.

– Ihan hauska on nähdä mihin kaksi uutta tulokasta asettuu tulostaululla, eli GCK:n ja Prodriven Renault, sekä SET Promotionin ja GRX:n Hyundai. Audit, Volkkarit ja Peugeotit tulevat menemään varmasti kovaa, mutta tuleeko näistä muista sitten kiilaa sinne niiden väliin, se on Supercar-luokan osalta ennakkoasetelmissa sellainen mitä on kiva seurata, Heikkinen sanoo.

Viime vuonna Petter Solbergin ja Johan Kristofferssonin Volkswagenit olivat vauhdillisesti muille liikaa ja tämä kolmikko tyhjensikin palkintopöydän kauden päätteeksi kaikkien tärkeimpien mestaruuspystien osalta. Talven aikana on paljon puhetta käyty siitä, että tuleeko Volkswagen olemaan tällä kaudella vieläkin ylivoimaisempi. Heikkinen nostaa esiin kuitenkin vahvan haastajan Ranskan suunnalta.

– En usko, että Volkswagen olisi tehnyt niin isoa harppausta. Tottakai ne on mennyt varmasti eteenpäin, mutta en usko, että niin isosti kuitenkaan. Minulla on sellainen tunne, että Peugeot tulee yllättämään tällä kaudella ja lyömään kiilaa todella kovaa Volkkareille, Heikkinen uskoo.

Heikkinen kilpaili MM-sarjassa vuosina 2016-2017 Mattias Ekströmin Audi-tiimissä, joka tällä kaudella saa aiempaa suurempaa tehtaan tukea ollen Volkswagenin ja Peugeotin ohella MM-sarjan yksi tehdastiimeistä. Ekström on voittanut Barcelonassa kahtena edellisenä vuonna ja Heikkisen mukaan rata sopiikin Audille erityisen hyvin. Kautta kokonaisuutena ajateltuna Heikkinen kuitenkin korostaa uskovansa Peugeotin panostuksiin tälle kaudelle ja niiden tuottavan tulosta.

– Barcelonan rata on sellainen, että se sopii Audille ja ennakkoon ei voi Audia laskea pois. Mutta sitten, kun mennään kautta eteenpäin niin uskon, että Peugeot tulee olemaan vahva.

Suomalaiskuljettajista EM-sarjan puolella Supercar-luokassa Jere Kalliokoski kilpailee uuden ranskalaisen G-Fors-tiimin väreissä.

– Heillä on hyvä ranskalaispomo ja hyviä kavereita töissä, ammattitaitoa löytyy varmasti. Uskon, että he pystyvät varmasti rakentamaan hyvän auton. Se mihin se sitten riittää, se on sitten toinen kysymys, Heikkinen pohtii.

EM-sarjan Supercar-luokasta Heikkinen nostaa esiin mielenkiintoisten seurattavien osalta myös SET Promotion -tiimissä ajavan latvialaisen Reinis Nitisin, joka viime kaudella kilpaili Heikkisen tiimikaverina EKS RX -tiimissä.

– Hänellä on Niclaksen (Grönholm) vanha auto, Ford Fiesta. Se auto on varmasti yksi nopeimmista Euroopan tasolla.

Lue myös! Heikkisen neljän vuoden putki MM-sarjassa päättyy – ”Ei löydetty oikeanlaista pakettia” (13.4.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com