MOTORSPORT

Heikkisellä erinomainen avauspäivä, Solberg vaikeuksissa – “Pitäisi olla hyvät mahdollisuudet”

Rallicrossin MM- ja EM-pisteistä ajetaan viikonloppuna Bikerniekin upealla radalla Latvian Riiassa. SuperCar-luokan MM-sarjan kauden 10. osakilpailu käynnistyi Toomas Heikkiseltä erinomaisesti, kun taas MM-pistekakkonen Petter Solberg ajautui ongelmiin toisissa alkuerissä.

Toomas Heikkinen oli ensimmäisissä alkuerissä viidenneksi nopein ja toisista alkueristä tulikin sitten kauden ensimmäinen 50 pisteen potti koko porukan nopeimman ajan myötä. Kun alkueristä on nyt ajettu puolet, niin Heikkinen on kokonaistilanteessa kärjessä yhden pisteen erolla ennen MM-pistejohtajaa Johan Kristofferssonia, jonka alkueräsijoitukset olivat ykkönen ja kuudes.

– Erittäin hyvä päivä meille, erityisesti toinen alkuerä, jonka voitin. Starteissa olemme onnistuneet todella hyvin ja auto on toiminut loistavasti. Siitä olen erittäin kiitollinen tiimille, Heikkinen hehkutti.

Mattias Ekströmin tallilla oli muutenkin hyvä päivä, kun kaikki neljä Audia mahtuu kokonaistilanteessa avauspäivän jälkeen 11 parhaan kuljettajan joukkoon, eli tämän hetkisen tilanteen mukaan Heikkinen (1.), Ekström (4.), Reinis Nitiss (7.), sekä Nico Muller (11.) kaikki olisivat matkalla semifinaaleihin.

– Vielä on pitkä matka edessä, mutta fiilis on sellainen, että kun auto sopii tälle radalle erinomaisesti ja kaikki tiimin neljä kuljettajaa ovat tehneet hyvää työtä, niin meillä pitäisi olla sunnuntaina hyvät mahdollisuudet menestyä. Melkein toivoisin, että sunnuntaina ajettaisiin mieluummin märissä olosuhteissa, koska meidän auto näyttäisi toimivan märällä radalla paremmin, Heikkinen pohti.

MM-pisteissä toisena oleva Petter Solberg aloitti ensimmäisten alkuerien toiseksi nopeimmalla ajalla, mutta toisissa alkuerissä norjalainen teloi autoaan märällä radalla sillä seurauksella, että sijoitus oli vasta 17. ja varikolle auto saapui rekan lavalla. Kokonaistilanteessa Solberg on kahdeksantena.

Latvia RX ja MM-SuperCar-luokka 2/4 alkuerää

1) Toomas Heikkinen 89
2) Johan Kristoffersson 88
3) Andreas Bakkerud 82
4) Mattias Ekström 82
5) Timmy Hansen 79
6) Sebastien Loeb 76
7) Reinis Nitiss 73
8) Petter Solberg 72

———-

18) Joni-Pekka Rajala 52

Lue myös!

Rankkasade Leppihalmeen harmina Latviassa – “Pari kertaa oli jo herran hallussa” (17.9.2017)
Tiimin rengassähläys pilasi Jere Kalliokosken huikean päivän Bikerniekin radalla (17.9.2017)

Teksti: Jari Hotti, Riika – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com