Heikkiseltä pari muutosehdotusta rallicrossin SM-sarjaan – “Jos kuuntelen kuljettajien näkökulmaa”

11.10.2017 / 11:56
Rallicrossin SM-sarjan päätösosakilpailu ajettiin syyskuussa Kouvolassa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin Suomen ykköstähti Toomas Heikkinen vieraili lajin SM-sarjan kauden päätösosakilpailussa Kouvolassa syyskuussa.

Ennen ulkomaille siirtymistään Toomas Heikkinen voitti vuonna 2010 SuperCar-luokan Suomen mestaruuden ruotsalaisen lajilegendan Per Eklundin tallin Saab 9-3:lla. Rallicrossin MM-sarjaa neljättä kauttaan kiertävä Heikkinen vieraili SM-sarjan kauden päätösosakilpailussa Kouvolassa syyskuun lopulla ja oli vaikuttunut näkemästään.

– Tänä vuonna SM-sarja on kasvanut huimasti ja Suomessa laji on nostanut tosi paljon päätään. Kun katsoo katsomoita täällä Kouvolan rata-alueella, niin vähintään 2500 katsojaa on tullut paikan päälle. Kertoo lajin kiinnostavuudesta, Heikkinen hehkutti UrheiluUutiset.comille.

On selvää, että lajin tapahtumia muutenkin kuin pelkästään paikan päällä seuraava Heikkinen on hyvin perillä kotimaisen sarjan tilanteesta. Kokeneella crossikuljettajalla olikin heittää “lennosta” pari muutosehdotusta, joilla hienoa sarjaa voitaisiin vieläkin viedä parempaan suuntaan.

– On SM-sarjassa paljon parannettavaakin. Ajattelen aina sitä katsojan näkökulmasta, että kaikki olisi katsojaystävällistä. Ensinnäkin kilpailupäivät ovat aivan liian pitkiä. Ja jos kuuntelen kuljettajien näkökulmaa, niin en ymmärrä miksi täällä ajetaan viidellä erilaisella renkaalla, Heikkinen sanoo.

Sen jälkeen, kun Heikkinen lähti kilpailemaan ulkomaille, on joensuulainen saavuttanut mm. Global Rallycross -sarjan mestaruuden vuonna 2013, rallicrossin MM-hopeaa 2014, sekä tullut valituksi Suomessa vuoden autourheilijaksi 2013. Kouvolassa rallicrossin SM-sarjan tapahtumia katsottaessa ei voinut olla kysymättä, että olisiko mahdollista nähdä Heikkinen jonain päivänä taas kilpailemassa Suomessa, ihan vaikka yhdessä SM-osakilpailussa?

– On se mahdollista. Ja kyllähän se olisi hienoa, mutta pitäisi olla auto millä pystyisi voittamaan. Sen verran nälkäinen kaveri kuitenkin kyseessä, että ihan harrasteluna en lähde mukaan. Täysiä tullaan ajamaan jos tullaan, Heikkinen hymyili.

Lue myös! Heikkiseltä suoraa puhetta tulevaisuudesta, jos ura ei jatku MM-sarjassa (5.10.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit