Heikkisen 309 päivän piinaava putki päättyi vihdoinkin – “Henkisesti teki hyvää”

2.10.2017 / 08:48
Mattias Ekström ja Toomas Heikkinen (Kuva: Audi Mediacenter).

[ A- ] / [ A+ ]

Toomas “Topi” Heikkinen nousi sunnuntaina Saksan Esteringissa pitkästä aikaa palkintopallille rallicrossin MM-sarjassa. Joensuulaisen vahva syyskunto on viime kisoissa antanut viitteitä siitä, että palkintosijoitus olisi kaiken onnistuessa realistista saavuttaa loppukauden kisoissa ja nyt se sitten Saksasta tuli, kun Heikkinen ajoi hienosti kolmanneksi.

Toomas Heikkiselle, 26, nyt tullut palkintosijoitus rallicrossin MM-sarjassa on uran kahdeksas. Tosin siitä edellisestä ehti vierähtää aikaa jo lähes vuosi, edellisen kerran Heikkinen kun ajoi kolmen parhaan joukkoon viime vuoden marraskuussa kauden päättäneessä Argentiinan osakilpailussa. Piinaava palkinnoton putki kesti lopulta 309 päivää.

– Siinä meni kyllä vähän turhan kauan, mutta luojan kiitos se tapahtui vihdoinkin täällä Esteringissa. Lähellä ollaan oltu, mutta kerta toisensa jälkeen on joko auto tai onni pettänyt. Nytkin olin pilata kisan jo lähdössä, joka meni vähän pitkäksi, mutta onnistuin napsimaan vastustajan yksi toisensa jälkeen kiinni, Heikkinen kommentoi kilpailun jälkeen.

Heikkisen tiimikaveri ja EKS RX:n omistaja Mattias Ekström ajoi Saksassa kauden neljännen voittonsa. Yhteensä Ekström on nyt saavuttanut uransa aikana MM-sarjassa 10 osakilpailuvoittoa, mikä oikeuttaa voittotilastossa jaettuun ykkössijaan yhdessä Petter Solbergin kanssa. Jos on Ekströmillä kausi kulkenut hyvin ja hallitseva maailmanmestari taistelee tiukasti vielä MM-hopeasta, niin Heikkisen kauteen on sen sijaan mahtunut runsaasti huonoa tuuria.

– Olen erityisen onnellinen “Topin” puolesta, jolla on ollut tällä kaudella niin paljon huonoa tuuria. Vihdoinkin hän sai ansaitsemansa palkinnon kolmannen sijan myötä, Ekström hehkuttaa.

Kauden seitsemässä ensimmäisessä osakilpailussa Heikkinen ajoi finaalissa vain kerran, kun taas neljä viimeisintä osakilpailua on tuonut kaksi finaalipaikkaa. Kolmaskin olisi tullut, ellei vetoakseli Latvian osakilpailussa ajetussa semifinaalissa olisi katkennut. Heikkinen kilpailee nyt toista kauttaan EKS RX -tiimissä.

– Iso kiitos tiimilleni. Minulla on parhaat kaverit ympärillä ja olen kyllä iloinen, että kaiken sen huonon tuurin jälkeen mitä on ollut viime kuukausina, niin vihdoinkin pystyin antamaan jotain heille takaisin, Heikkinen sanoo.

Heikkinen on vuosien saatossa viihtynyt varsin hyvin Saksassa ajetuissa MM-osakilpailuissa (Hockenheim, Estering), onhan seitsemän kisaviikonloppua vuosina 2014-2017 tuonut viisi finaalipaikkaa ja kaksi palkintosijoitusta. Sunnuntaina Heikkisen hyvästä vauhdista kertoi myös finaalissa ajettu nopein kierrosaika. Kauden päätösosakilpailusta Heikkinen lähtee metsästämään ensimmäistä MM-osakilpailuvoittoaan reiluun kahteen vuoteen.

– Henkisesti teki hyvää nousta pitkästä aikaa taas palkintopallille. Itseluottamus on taas kohdallaan ja kauden viimeisestä kilpailusta Etelä-Afrikasta lähdetään ilman muuta hakemaan voittoa, Heikkinen vakuuttaa.

Rallicrossin MM-sarjan 12. ja samalla kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Etelä-Afrikassa marraskuussa. Heikkinen on Saksan osakilpailun jälkeen kuljettajien MM-sarjassa seitsemäntenä ja mitä suuremmalla todennäköisyydellä tulee myös sijoittumaan tuolle sijalle loppupisteissä. Kuudentena oleva Timmy Hansen on jo tavoittamattomissa ja takana olevat Kevin Hansen, sekä Ken Block ovat 17 pisteen päässä.

Tiimien välisessä mestaruustaistelussa PSRX Volkswagen Sweden on jo varmistanut mestaruuden. MM-hopean ja -pronssin kohtalon ratkaisevat puolestaan Team Peugeot Hansen (379), sekä Heikkisen ja Ekströmin EKS RX (351).

Saksan MM-osakilpailun finaalin tulokset

1) Mattias Ekström (Audi) 3.41,663
2) Timmy Hansen (Peugeot) + 2,629
3) Toomas Heikkinen (Audi) + 3,717
4) Petter Solberg (Volkswagen) + 6,868
5) Niclas Grönholm (Ford) + 8,089
6) Kevin Hansen (Peugeot) + 48,239

Toomas Heikkisen palkintosijoitukset MM-sarjassa

Belgia 2014 – Voitto
Turkki 2014 – 3.
Belgia 2015 – Voitto
Kanada 2015 – 2.
Portugali 2016 – 3.
Saksa 2016 – 2. (Hockenheim)
Argentiina 2016 – 3.
Saksa 2017 – 3. (Estering)

Lue myös! Kuvakooste: Toomas Heikkisen palkintojuhlat Esteringin radalla Saksassa (2.10.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Kommentit: Toomas Heikkisen tiedote, Audi Sportin tiedote


Facebook kommentit