MOTORSPORT

Heikot startit ja kokenut saksalainen Grönholmin harmina – “Syy on kyllä arvoitus”

Marcus Grönholmin johtamalle GRX Taneco -tiimille rallicrossin MM-sarjan kauden avaus Höljesissä, Ruotsissa viime viikonloppuna oli iso pettymys. Kahdesta ajetusta osakilpailusta tiimin kolme Hyundai-kuljettajaa saalisti kaikki jaossa olleet kuusi semifinaalipaikkaa, mutta finaalipaikkoja tuli vain yksi.

Munnich Motorsport -tiimin Seat Ibizalla kilpaileva Timo Scheider tuskin aiheutti Niclas Grönholmille unettomia öitä Ruotsin Höljesissä viime viikonloppuna, rallicrossin MM-sarjan kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa, mutta ainakin saksalaisen suoritukset jäivät niin Grönholmin, kuin suomalaisten rallicross-fanienkin mieleen pitkäksi aikaa.

Lauantain kilpailussa Grönholm toi GRX Taneco -tiimille Höljesin viikonlopun ainoan finaalipaikan ja lopputuloksissa inkoolaisen sijoitus oli lopulta neljäs. Kolmannen sijan ja viimeisenä kuljettajana palkintopallille nousi juuri Scheider, joka kukisti Grönholmin finaalissa vajaalla parilla sekunnilla. Sunnuntaina Scheider osui Grönholmin kanssa kaikkiin kolmeen samaan alkuerälähtöön ja oli kaikissa Grönholmin hidasteena, suomalainen kun ei saksalaisesta ohi päässyt.

Ja “hattutemppu” täydentyi lopulta semifinaalilähdössä, missä Scheider nappasi viimeisen finaalipaikan Grönholmin nenän edestä, eron ollessa maalissa vain neljä sekunnin kymmenystä.

– Ei viikonlopusta juuri positiivista kerrottavaa ole. Aika hukassa tunnuttiin olevan koko tiimi, emmekä päässeet oikein edes näyttämään kunnon vauhtia. Pitää nyt sulatella tilannetta ja käymme sitten kaiken läpi yhdessä. Ykkösongelma meille oli startit. Pitoa ei tuntunut olevan ja silloin muut karkasivat rinnalta. Ohittamiset jäivät haaveeksi, Grönholm kommentoi tiiminsä tiedotteessa.

Vaikka Scheiderin Seat ei MM-sarjan kärkiautojen joukkoon lukeudukaan, niin entisenä DTM-kuljettajana ja kyseisen sarjan mestarina kokenut Scheider on äärimmäisen varma kuljettaja, joka harvoin tekee virheitä. Grönholmin mainitsemat startit olivat etenkin sunnuntaina isossa roolissa, kun Hyundai-kuljettaja joutui ajamaan niin sanotuissa hitaampien kuljettajien alkuerälähdöissä. On sanomattakin selvää, että jos Grönholm olisi alkuerien starteista sunnuntaina kärkeen päässyt tai semifinaalilähdössä nähtyä parempiin asetelmiin, olisi tulos ollut nähtyä parempi.

Mutta kuten aina, on autourheilussa jossittelu aina turhaa. Grönholm sanoo suoraan tiiminsä tiedotteessa, että nyt nähty esitys oli jotain ihan muuta mitä niin kuljettaja, kuin tiimikin oli ennakkoon ajatellut. Höljesissä ajettiin lauantaina vaihtelevissa olosuhteissa, kun taas sunnuntaina rata oli kuiva koko päivän ajan.

– Fakta on se, että oli keli mikä hyvänsä, niin emme ole ollenkaan siellä missä realistisesti kuvittelimme olevamme. Pakko myöntää, että taaksepäin on menty suhteessa muihin, mutta syy on kyllä arvoitus. Jotain radikaalia on löydyttävä ennen kotikisaa. Sitä me etsimme kuumeisesti lähipäivien aikana, Grönholm vakuutti.

Grönholmin tiimikaveri Timur Timerzyanov kirjautti Höljesistä sijoitukset 12. ja seitsemäs, kun taas GRX Set “sisartiimissä” kilpaillut unkarilainen Krisztian Szabo oli lauantaina yhdeksäs ja sunnuntaina kymmenes. Huomionarvoista on se, että ensimmäistä kilpailuaan Hyundailla ajanut Szabo kirjautti viikonloppuna yhtä paljon alkueräpisteitä kuin Grönholm. Tiimien MM-pisteissä GRX Taneco on kahden ajetun osakilpailun jälkeen kolmantena.

Rallicrossin MM-sarjan kauden kolmas ja neljäs osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Kouvolassa.

GRX:n Hyundai-kuljettajat Höljesissä

Grönholm-Timerzyanov-Szabo

Alkuerät lauantaina – 10-3-6 / 17-12-10 / 9-11-5
Alkuerät sunnuntaina – 7-12-11 / 8-8-16 / 10-7-6
Alkueräpisteet viikonloppuna – 216 / 192 / 216
Semifinaalipaikat – 2 / 2 / 2
Finaalipaikat – 1 / 0 / 0
Loppusijoitukset – 4-8 / 12-7 / 9-10
MM-pisteet – 28 / 15 / 23

Lue myös! Höljesin sunnuntain voittaja mukana myös Kouvolassa – “Uskomaton fiilis” (24.8.2020)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Niclas Grönholmin kommentit: Tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com