Helistekangas jatkamassa GT-radoilla myös kaudella 2018 – “Neuvotteluja on käyty”

3.10.2017 / 18:48

[ A- ] / [ A+ ]

Viime sunnuntaina Barcelonassa, Espanjassa ajettu Blancpain GT Series -sarjan viimeinen osakilpailu päätti samalla myös Marko Helistekankaan tulokaskauden kovassa ammattilaissarjassa. Helistekankaan edustamalle Reiter Young Stars -tallille kesä oli rikkonainen, mutta hyvin opettava.

Viimeisen kolmen tunnin osakilpailun ensimmäisellä ajovuorollaan startannut Marko Helistekangas, 22, esitti kilpailussa varmoja otteita ja pystyi tekemään tasaisia kierrosaikoja joutumatta kolaritilanteisiin. Rikkonaisesta kaudesta huolimatta mies oli kilpailun jälkeen suhteellisen tyytyväinen suoritukseensa.

– Pääsin starttaamaan kilpailun sijalta 24. Niillä sijoilla monesti pelti kolisee, mutta vältyin ongelmilta, pääsin ajamaan ehjän kilpailun ja nautin todella ajamisesta. Auton ohjauksen kanssa joutui tekemään kovasti hommia. Tasaisten kierrosaikojen ansiosta kuskinvaihtoon tultiin kuitenkin jo kahdenkymmenen nopeimman joukossa, Helistekangas kommentoi kilpailun jälkeen.

Helistekankaan tulokaskausi lajin kuninkuusluokassa ei mennyt täysin käsikirjoituksen mukaan. Juhannuksesta asti korjattavana ollut auto nipisti harjoituskierrokset vähiin. Siitä huolimatta oppia kertyi tulevaa varten ja Helistekangas tietää, mitä ammattilaiskuljettajien vauhdissa pysyminen edellyttää jatkossa.

– Treenimäärään nähden suoritus Barcelonassa oli varsin hyvä. Tällä tasolla kilpailuihin valmistavat rataharjoitukset eivät enää riitä, vaan monissa ammattilaistalleissa ollaan rutkasti edellä harjoittelun osalta. Tähän tullaan panostamaan entistä enemmän jatkossa. Barcelona oli osakilpailuna positiivinen ja siitä jäi hyvä maku tulevaan, Helistekangas korostaa.

Täksi kaudeksi Helistekankaan nousun sarjaan, sekä nuorten tulokkaiden talliin mahdollisti menestyksellä ansaittu stipendi. Nyt stipendikausi on ajettu ja budjetin kerääminen ensi kaudeksi alkaa. Sponsorit ovat olleet tyytyväisiä Helistekankaan esityksiin ja tammikuuhun asti Barcelonassa harjoitteleva mies nähdään todennäköisesti jatkosakin GT-radoilla. Sen tarkempaa vastausta ei kuitenkaan ensi kaudesta heltiä.

– Barcelona on GT-kuljettajalle hyvä paikka harjoitella talvella. Käytössämme on edistynein virtuaaliteknologia, jolla harjoittelu on laadukasta. Tällä hetkellä tuntuu, että GT3-tasolla on parasta jatkaa myös ensi kausi, mutta sen tarkemmin en pysty vielä sanomaan. Neuvotteluja on käyty, tulokaskautensa sarjassa ajanut Helistekangas taustoittaa.

Teksti: Marko Helistekangas Racingin tiedote
Kuva: Joel Kernasenko / Reiter Young Stars


Facebook kommentit