MOTORSPORT

Hellström klassikkokisan voittoon

F-Cup Rallisarjan kauden neljäntenä osakilpailuna toimi jo 47. kertaa ajettu Rantaralli, joka tarjosi Mynämäen ympäristössä tapahtumia ja käänteitä loppuun asti.

Kuuden erikoiskokeen reitillä pikataipaleita ajettiin kaikkiaan 58,5 kilometriä. Osassa kategorioita ja luokkia erot muodostuivat hyvin selkeiksi, toisissa kamppailtiin aivan viimeiseen metriin asti. Alkupään autoille tiet olivat irtosorasta liukkaita, mutta päivän aikana iskenyt isompi sadekuuro paransi pitoa jälkimmäiselle lenkille.

Nuottikategoriassa aivan keulapaikalla lähteneet olivat paikoin pinteessä liukkaan irtosoran kanssa, taaempana tien jo puhdistuessa aukesi taaempaa lähteville paikka iskeä.

Avauspätkän pohjat muutamalla sekunnilla kirjautti sarjan ulkopuolisena ajanut Jussi Saarinen Opel Astralla, ennen sarjalaisista nopeinta, Peetu Patajokea vastaavalla ajokilla, josta Jarkko Ojala puolestaan jäi 0,8 sekuntia BMW M3:llaan. Ensimmäisenä startannut Joonas Lindroos jäi BMW M3:llaan pohjista peräti 9,6 sekuntia.

Seuraavalla Markus Hellström kiidätti BMW M3:n pohja-aikaan ja siirtyi kilpailussa 0,4 sekunnilla johtoon ennen Patajokea. Taaempana Lindroos kiri kohti kärkeä heikon avauksen jälkeen. Kolmas ja neljäs erikoiskoe menivät Patajoen nimiin ja mies oli kilpailun tauolla johtopaikalla 4,9 sekunnin erolla Hellströmiin. Saarinen ja Lindroos olivat seuraavina. 

Viidennellä pätkällä iski Hellström pohjat peräti 7,2 sekunnin erolla Patajokeen ja kilpailun johtopaikka haltuun 2,3 sekunnin erolla. Samalla Lindroos piirteli omia kuvioitaan ja Ojala nousi ohitse kolmanneksi.

Viimeisellä erikoiskokeella Patajoki ajoi ulos ja Lindroos puolestaan täräytti pohja-ajan, nousten samalla kisan kakkoseksi. Eroa voittaja Hellströmiin jäi lopulta 25 sekuntia. Jarkko Ojala täydensi ison luokan Bemarien hallinnan ajamalla kolmanneksi 7,5 sekunnin päähän Lindroosista. Voittaja Hellström oli valinnut korotetut pisteet ja voiton myötä sarjatilanne kohenikin selkeästi; nelosesta toiseksi.

– Aamulla oli sellainen fiilis, että tänään on voitettava kaikki, jotta korotetuista pisteistä saadaan maksimihyöty. Sitä voi aika kovaksi painetilaksikin kutsua, mutta avauspätkä Seijaisissa vapautti mukavasti sitä. Tiukkaa kisailua oli läpi päivän ja sehän on ihan parasta tässä lajissa. Taukoon asti meni tosi hyvin, saatiin pohjia tehtyä ja hieman eroa Joonakseen.

– Iltapäivälle oli sitten sen vesi/raesateen, mitä ikinä se satoikaan, jäljiltä tilanne jossa Joonas on aina vahva ja maksimaalinen hyökkäys oli odotettavissa. Tein saman liikkeen ja tällä kertaa me onnistuimme, ja Joonakselle tuli virheitä. Saatiin viimeinen pätkä tulla pelonsekaisin tuntein rennosti; kovaa mutta varmasti. Ei mitään teknisiä ongelmia ja rengaskulumaa huomioimatta yllätyksetön päivä, kertoi voittaja Hellström tyytyväisenä.

Väliluokan nopein Patajoen keskeytettyä oli Samuli Nevä BMW 318Ti Compactillaan, sijoitus nuottikategoriassa oli neljäs, eroa Hellströmiin 41,3 sekuntia. Toiseksi luokassa ajoi sarjan kakkospaikalla ollut Eetu Kortelainen Honda Civic Type-R:llä, eroa Nevään 4,8 sekuntia. 

Väliluokassa kolmoseksi vajosi sarjan ulkopuolisena ajanut Jussi Saarinen joka jäi Kortelaisesta 0,4 sekuntia. Luokan kolmospisteet sarjalaisista kirjautti Iiro Litjo Civic Type-R:llä.

Pikkuluokan puolella Juuso Jorvala oli tutusti kärjessä Toyota Corolla GT:llään, vaikka kisan alkupuolella Janne Toivonen Ford Fiestallaan ja Markku Artjoki VW Polo Gti:llä näyttivätkin laittavan kampoihin. 

Jorvala näytti kuitenkin kaapin paikan kahdella viimeisellä erikoiskokeella ja otti luokan voiton 23,8 sekunnin erolla Toivoseen, josta Artjoki puolestaan jäi 6,1 sekuntia. Jorvala oli maalissa nuottikategorian sijalla kahdeksan, eroa Hellströmiin 1.31,2.

Nelivedoissa sekuntitaistelua aivan viime metriin asti

Nelivedoissa saatiin mielenkiintoisia vierailijoita sarjaan ja vierailevat tähdet järjestivätkin kunnon sekuntikamppailun. Avauspätkän perusteella Viron Kaspar Kasari näytti menevän muilta maisemaan miehen ajettua Ford Fiesta R5:lla muita kymmenkunta sekuntia nokkaan.

Seuraavalla Kasari hävisi aikaa erikoiskokeen loppuosalla yli 20 sekuntia. Pohjat ajoi Kees Burger Skoda Fabia R5 EVO:lla, mutta Ville Pynnönen Renault Clio Rally3:lla ja Raoul Dahlqvist Ford Fiesta Rally3:lla mahtuivat sekunnin sisään. 

Loppupäivän teema oli saako Kasari kirittyä hävityn ajan kiinni. Pynnönen ja Dahlqvist kävivät kovaa kamppailua keskenään, Kasarin ottaessa pohja-aikoja haltuunsa. Viimeiselle pätkälle startattiin Kasarin johtaessa Pynnöstä 0,1 sekunnilla, josta Dahlqvist puolestaan oli vain 1,8 sekunnin päässä. 

Viimeisellä parhaiten onnistui Dahlqvist ajaen pohjat, Kasari jäi pohjista 0,7 sekuntia ja Pynnönen 2,5 sekuntia. Voitto Kasarin nimiin 1,2 sekunnin turvin, Dahlqvist toiseksi ja Pynnönen kolmas vain 0,7 sekunnin erolla Dahlqvistiin. 

Luokan neljänneksi ajanut Kees Burgerkin ennätti vielä sarjalaisten edelle. Korkeimmat sarjapisteet keräsi viidenneksi ajanut Teemu Vesala Mitsubishi Lancer EVO9:llä, ennen sarjajohtaja Pekka Karjalaista Subaru Impreza 555:lla.

Yleisessä Kainulainen keräsi potin Högströmin kompuroitua

Yleisen kategorian tahtipuikon alussa otti käteensä sarjan ulkopuolisena ajanut Reijo Mattila VW Golf GTI:llä, mutta toisella erikoiskokeella suoritettu renkaanvaihto söi päivän sijoituksen. Tämän jälkeen Juha Högström ja Toyota Corolla GT olivat kärkipaikalla ja tutusti Eetu Kainulainen Toyota Starletillaan hiillosti lähimpänä. Kolmantena oli Niko Jousi Volvo 240:llä. 

Tämä kolmikko oli samassa järjestyksessä kaikilla pätkillä, kunnes Högström nuljahti vitospätkällä nurin ja jäätyä pohjista yli kuusi minuuttia. Maalissa voittajaksi Kainulainen, toiseksi Jousi ja kolmanneksi Tomi Tikanmäki VW Golf GTI:llä.

Pikkuluokasta pisteet Kainulaiselle ennen Högströmiä ja väliluokasta Jousi vei potin ennen Tikanmäkeä.

– Ei mitään ongelmia ollut kilpailun aikana tekniikan suhteen, ihan puhdas kisa siinä mielessä. Aika liukasta oli vielä meidänkin numeroilla etenkin alkupätkillä. Sateen myötä nelosella oli jo pitoa enempi ja pari viimeistä etenkin oli pitoisampaa.

– Harmi että hyvä kamppailu Högströmin kanssa meni vähän nyt haaskiin, mutta toisaalta sen myötä saatiin viimeinen pätkä tulla fiksusti tarkkaillen vain, kertoi Kainulainen voittoisasta päivästä.

Senioreissa tutut voittajat

Seniorien nuottiluokassa Reijo Muhonen BMW M3:lla otti tutusti voiton, mutta yllättävämpää sen sijaan oli, että hän oli luokan ainoa maaliin asti päässyt. Avauspätkältä oli aika kirjattu kuudelle autokunnalle, mutta hiljalleen kilpailun loppua kohden muut hyytyivät reitille.

Nuotittomien puolella Mika Korhonen Honda Civic Type R:llä oli kotikisassa pitelemätön. Toiseksi ajoi lähialueen kuljettaja Esa Rantasalo Opel Astra F GSi:llä. Kolmanneksi ennätti paikallisväriä edustanut Reino Suvanto Volvo 242:lla ennen sarjalaisista kakkospisteet napannutta Ari Sorsaa BMW 325i:llä.

Junioreissa uusi nimi voittajalistaan

Junnucupissa Eetu Suokas oli jo avauspätkällä nopein Toyota Starletillaan, eikä mies luovuttanut paikkaansa päivän aikana kenellekään. Neljä pohja-aikaa kasvattivat eroa taakse ja voitto oli hyvin selkeä. 

Toiseksi ajanut, pikkuluokan Starletilla ajanut Tommi Lämsä jäi 19,9 sekuntia. Sarjajohtaja Tomi Hämäläinen BMW M3:llaan oli ison luokan nopeimpana kolmas. 

Hyvin lähelle pikkuluokan triplaa päästin, sillä neljänneksi ajanut Sami Laurila Toyota Corolla GT:llä jäi voittajasta 30,8 sekuntia. Sarjan kakkospaikalta kisaan startannut Timo Viitanen oli jälleen väliluokan nopein Honda Civic Type R:llään ja kategorian viides, tähän kisaan valitut korotetut pisteet nostavat miehen tasoihin sarjajohtaja Hämäläisen kanssa. 

Pikkuluokassa siis kolmen kärki oli Suokas, Lämsä ja Laurila. Väliluokassa Viitanen jätti muita melko reilusti, toiseksi ajoi Joonas Ahokas Opel Astra GSI:llä ja kolmanneksi Petteri Kauppinen Honda Civic Type R:llä. Isossa luokassa Hämäläinen jälleen voittoon, toiseksi Lauri Jämsèn BMW M3:llaan ja kolmanneksi 10 sekunnin myöhien saattelemana Joakim Löfvik BMW M3:lla.

V1600 Cupissa Korhonen voittajaksi

V1600 Cupissa Teemu Varjo oli ottanut Peugeot 206:llaan kotikisaan tavoitteeksi ison potin korotettujen pisteiden muodossa. Eikä kisa huonosti alkanutkaan; kahden EK:n jälkeen hän oli sarjalaisten nopein. Edellä oli ainoastaan 0,6 sekunnin erolla sarjan ulkopuolisena ajanut Henri Koskenala Renault Cliolla. 

Kolmospätkällä alkoi tapahtua, kun pisteissä neljäntenä ollut Timo Rajala keskeytti ulosajoon ja Varjo tekniseen vikaan. Taukotilanteessa Koskenala nautiskeli johtopaikasta 21,7 sekunnin erolla Korhoseen. Vitospätkällä oli sitten Koskenalan vuoro keskeyttää tekniikkaan ja Korhonen kuittasi vielä kruunuksi voitolleen pohjat viimeisellä pätkälle. 

Sarjajohtaja Otto Järvinen Suzuki Igniksellä jäi lopputuloksissa toiseksi 13,1 sekunnin erolla. Sarjan kakkospaikkaa ennen kilpailua pitänyt Lauri Ahoketo puolestaan oli nyt kolmas, 32,5 sekuntia voittajasta jääneenä.

Nuorissa Koskinen jo kauden neljänteensä

Veikka Koskinen oli ennen Mynämäkeä vienyt kauden kaikki kisat ja miksipä hyvää putkea katkaisemaan; Toyota Auris jo kauden neljänteen voittoon. Kauden kolmannen kakkostilansa otti Miko Suvanto Seat Ibizalla. Sarjatilanteen kannalta Suvannolle sijoitus oli tärkeä, kun alla oli yksi keskeytys. 

Sarjakakkosena ollut Vili Hyytiäinen joutui puolestaan keskeyttämään, joten Suvanto nousi sarjan kakkospaikalle. Kolmoseksi ennätti tällä kertaa Miska Tuomisto Toyota Auriksella, vain 3,5 sekuntia Suvantoa hitaampana.

Tulokset: XLVII Rantaralli

Nuotti
1. Markus Hellström (lk3) 30.01,5
2. Joonas Lindroos (lk3) +25,0
3. Jarkko Ojala (lk3) +32,5
4. Samuli Nevä (lk2) +41,3
5. Eetu Kortelainen (lk2) +46,1

Yleinen
1. Eetu Kainulainen (lk4) 32.22,3
2. Niko Jousi (lk5) +25,8
3. Tomi Tikanmäki (lk5) +57,1
4. Reijo Mattila (lk5) +2.42,3
5. Juha Högström (lk4) +8.10,0

Seniorit
1. Reijo Muhonen (lk7) 32.30,2
2. Mika Korhonen (lk8) +1.20,7
3. Esa Rantasalo (lk8) +2,34,9
4. Reino Suvanto (lk8) +4.32,1
5. Ari Sorsa (lk8) +4.50,0

Juniorit
1. Eetu Suokas (lk9) 32.23,5
2. Tommi Lämsä (lk9) +19,9
3. Tomi Hämäläinen (lk11) +30,6
4. Sami Laurila (lk9) +30,8
5. Timo Viitanen (lk10) +34,0

Neliveto Cup
1. Kaspar Kasari 30.14,3
2. Raoul Dahlqvist +1,2
3. Ville Pynnönen +1,9
4. Kees Burger +40,2
5. Teemu Vesala +58,5

V1600 Cup
1. Nuutti Korhonen 35.46,9
2. Otto Järvinen +13,1
3. Lauri Ahoketo +32,5
4. Tino Varjo +2.27,7

Nuorten Cup
1. Veikka Koskinen 34.24,1
2. Miko Suvanto +41,0
3. Miska Tuomisto +44,5
4. Rasmus Pentti +1.43,7
5. Rasmus Iso-Jaakkola +3.17,0

Lähde: F-Cup tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com