Henri Haapamäki hakee SRC-luokan mestaruutta: “Voimanpaskaa on aika kivasti”

26.5.2017 / 16:54
Henri Haapamäki on nopea ja sanavalmis kuljettaja. Juuri sellainen, jota rallicross kaipaa. (kuva: Miiro Koivula)

[ A- ] / [ A+ ]

Henri Haapamäki on yksi rallicrossin SRC-luokan suosikeista. Rallista rallicrossiin viime vuonna vaihtanut Haapamäki ajaa nyt BMW:llä, ja tavoitteena on suomenmestaruus.

– Kyllä tässä vielä on hyvä mieli, kun lähtöäkään ei ole ajettu. Toistaiseksi on siis voittamaton olo. Hyvällä mielellä ollaan. Viime talvi tehtiin autoa, kun hankittiin oma. Sitä on rakennettu uusiin puihin, ja ainakin testeissä se on tuntunut hyvältä. Nyt nähdään sitten tositilanteessa kun lähdetään ajamaan kavereita vastaan. Mestaruus on ainoa tavoite, ja sitä lähdetään hakemaan, Haapamäki sanoo UrheiluUutiset.comille.

Haapamäki ajoi 2014 rallin SM3-luokan hopeaa. Seuraavana vuonna hän lähti rallin junioreiden MM-sarjaan. Tuloksena oli vahvaa menoa ja huimat 32 erikoiskokeen pohja-aikaa vain kolmessa MM-osakilpailussa. Sarjan viides sija ei kuitenkaan tuonut ralliuralle enää boostia.

Viime vuonna hän vaihtoi rallicrossiin. Ford Escortilla hän ajoi avauskisaa lukuun ottamatta aina A-finaaliin, ja saavutti Jussi Klemolan takana SM-hopeaa.

– Alkuun oli aika tuskallinen taival. Tämä on niin eri laji rallin jälkeen. Uskoisin, että nyt ollaan valmiimpia kun vähän tiedetään lajin metkuja. Alkoihan se viime vuonna loppukaudesta näyttää jo ihan hyvältä. Kyllä minä näen, että nyt on mahdollisuus menestyä auton ja kuskinkin puolesta kunhan vaan molemmat toimivat yksiin.

Haapamäen vaihto rallista rallicrossiin oli osittain kustannuspohjainenkin ratkaisu.

– Ei ollut mahdollisuutta jatkaa rallia järkevällä tasolla. Rallicrossiin aukesi ikään kuin helpompia mahdollisuuksia. Koitetaan nyt rakentaa tätä systeemiä eteenpäin. R2-auto jolla Suomessa ajoin, niin kilpaileminen oli kaksi kertaa ellei peräti kolme kertaa kalliimpaa kuin rallicrossin SM-sarja. Tässä on kilometrimäärät niin paljon pienempiä, että esimerkiksi rengaskuluissa on aivan merkittävä ero. Lisäksi ei mitään nuottipäiviä ja muita, Haapamäki sanoo.

– Ehdottomasti suosittelen tätä lajia kaikille. Täällä alkaa varikolla olla jo paljon tuttuja naamoja rallista. Nytkin täällä Kiviniemeä ja Vuorisaloa ja kumppaneita. Tämä on varmasti nouseva laji. Täällä pystyy ottamaan selfieitä ja näkee helposti koko lajin. Tämä on tällaista some-herkuttelua, Haapamäki näkee.

Nyt auto vaihtunut E46-mallin BMW:hen. Auto on Haapamäen tiimin oma.

– Auto on Kannonlahden Topin vanha. Eihän siinä Bemarin tekniikkaa ole yhtään. Voimansiirto on Volvosta ja kone on Pasi Poikkimäen tekemä billet-kone. Siinä on semmoiset 400 hevosvoimaa. Aina ruopii. Sehän näissä autoissa on kiva, että sitä voimanpaskaa on aika kivasti. Paino syö vähän hupia, mutta jokainen ymmärtää, että 400-hevosvoimainen takavetoinen auto on aika hauska ajettava, Haapamäki hymyilee Hyvinkään rallicross-radan varikolla.

SM-kausi alkaa lauantaina Hyvinkään Vauhtipuistossa.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit