Henri Hokkalalla onnistunut debyytti SM-sarjassa – “Nostettiin vaatimustasoa koko kilpailun ajan”

1.2.2018 / 14:26
Henri Hokkala ja Kimmo Pahkala vauhdissa Lapin pimeydessä (Kuva: JP Virtanen).

[ A- ] / [ A+ ]

Kaksinkertainen rallin junioreiden SM-mitalisti Henri Hokkala suoritti yksittäisen SM-rallin debyyttinsä jo viime syksynä Lempäälässä, mutta nyt tikkakoskelainen aloitti Rovaniemeltä ja Arctic Lapland Rallista, Tunturirallista, uransa ensimmäisen täyden kautensa rallin SM-sarjassa. Debyytti oli onnistunut, vaikka nuorukainen hieman harmittelikin lähelle jääneen palkintosijoituksen menetystä.

Lempäälässä viime syksynä Henri Hokkala kilpaili SM4-luokassa, mutta tällä kaudella hän osallistuu rallin SM-sarjassa SM3-luokkaan. Hokkalan tiedotteen mukaan Tunturiralli Ford Fiesta R2 -autolla yhdessä kartanlukija Kimmo Pahkalan kanssa käynnistyi turhankin varovasti, mutta vauhti parani kilpailun edetessä.

– Ennen kilpailua ei ollut oikein vertailupohjaa missä mennään ajollisesti ja kuinka nuotti toimii tositoimissa. Aittajärven maalissa todettiin, että perussuoritustaso ei riitä alkuunkaan näillä nopeilla teillä. Nostettiin vaatimustasoa koko kilpailun ajan. Uran ensimmäinen pohja-aika jäi harmittavasti kymmenyksen päähän perjantai-päivän päättävällä Mäntyvaaran erikoiskokeella, Hokkala kertaa kilpailun kulkua tiedotteessaan.

Maalissa Hokkala ja Pahkala olivat SM3-luokan neljänsiä, eikä palkintosijoituskaan jäänyt kauaksi.

– Lauantaina Kemijärven uudella pätkällä pystyttiin myös väläyttämään hieman vauhtiamme, osittain ehkä tien profiilin tasoittaessa tehoeroja. Loppukiri ei kuitenkaan aivan riittänyt ja jäimme lopulta reilun sekunnin “podium” paikasta, Hokkala harmitteli, mutta oli kokonaisuuteen kuitenkin tyytyväinen.

– Hieno kokemus kaikinpuolin, tehtiin se mikä pystyttiin ilman suurempia hullutteluja ja tavoitteet saavutettiin ylittäessämme maalilava tärkeiden pisteiden kera. Mutta Mikkeliin mennessä on hieman töitä tehtävä, Hokkala suunnitteli.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Mikkelissä 16.-17. helmikuuta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit