MOTORSPORT

Henri Hokkalan nuottidebyytti päättyi keskeytykseen – “Paljon positiivisia asioita”

Uransa ensimmäiseen ennakkotutustuttavaan ralliinsa viime lauantaina Toivakassa startannut Henri Hokkala (Autoliitto Tikkakoski) joutui keskeyttämään erinomaisesti alkaneen kilpailun tekniikkavian takia.

Edellisen rallin junioreiden SM-sarjan osakilpailun Aurassa voittaneen Henri Hokkalan urakka nuottiralleissa alkoi paremmin kuin hyvin, kun nuorukainen kellotti heti kisan avanneella Ruuhimäen erikoiskeella yli 15 sekunnin luokkapohjat. Toisella erikoiskokeella meno jatkui yhtä vakuuttavana ja kahden erikoiskokeen jälkeen ero takana oleviin kasvoi jo yli puoleen minuuttiin.

– Heti alusta asti oli selvää, että täytyy tulla lujaa, mutta järki päässä huonokuntoisten teiden takia. Mutta kakkonen oli kyllä hieno pätkä ja pystyi laskemaan sen mitä Type-R kulki. Hieman liikaa tuli pieniä virheitä ja turhia “liippejä”, kun yriteltiin kiviä väistellä, mutta ek-ajat olivat kyllä positiivinen yllätys, Hokkala kommentoi Hokkala Racingin tiedotteessa.

Hyvän alun jälkeen kuitenkin kolmas erikoiskoe koitui kohtaloksi ja Hokkala yhdessä kartanlukijansa Kimmo Pahkalan kanssa joutui jättämään leikin kesken tukevasta johtoasemasta.

– Tiedettiin tien menevän puhki ja kirjaimellisesti kierreltiin kiviä lähes koko ek:n ajan. Mutta noin kilometri ennen maalia pitkällä suoralla oli nyppy, jonka alastulossa auto niiasi ja pohjapanssari löi todella kovaa, oletettavasti ajouran keskellä olleeseen kiveen. Öljypohja halkesi ja jouduttiin jättämään kisa kesken.

– Vaikka keskeytys tulikin, niin paljon positiivisia asioita löydettiin kisasta. Tutkitaan loput vauriot, laitellaan auto kuntoon ja toivottavasti päästäisiin kokeilemaan mahdollisimman pian uudestaan tätä hommaa, Hokkala päätti.

Rallin junioreiden SM-sarja jatkuu vasta elokuun lopulla Kaavilla, joten Hokkala Racingin kalenteriin mahtunee ainakin yksi nuottiralli heinäkuun aikana.

Teksti: Hokkala Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com