Henrik Pietarinen nakutti luokan pohja-aikoja Suomen MM-rallissa – “Positiivinen maku jäi”

4.8.2017 / 18:40

[ A- ] / [ A+ ]

Tuusulalainen Ford-kuljettaja Henrik Pietarinen pääsi viime viikonvaihteessa Suomen MM-rallissa vertaamaan omaa vauhtiaan eri maiden nuoriin kuljettajiin.

AKK Driver Academy -valmennusryhmään kuuluva Henrik Pietarinen kilpaili etuvetoisten autojen RC4-luokassa, jossa vastaan asettuivat samanlaisella kalustolla Junior-WRC:n (JWRC) kuljettajat. Pietarinen ja kartanlukija Juha Lummaa nousivat avauspäivänä luokan johtoon ajettuaan pohja-ajan neljännellä erikoiskokeella.

– Ensimmäinen pitkä kilpailupäivä alkoi pienen virheen merkeissä, kun yksi mutka meni pitkäksi ja jouduin peruuttamaan. Sen jälkeen kaksi pohja-aikaa riitti siihen, että nousimme luokan kärkeen, Pietarinen kertasi.

Tämän jälkeen autokunnalle sattui lisää virheitä, spinnaus ja peruuttelua hidasteena olleen kiertolenkin kohdalla. Avauspäivän jälkeen sijoitus oli luokan kuudes. Toinen päivä alkoi luokan pohja-ajalla, joka nosti sijoituksen neljänneksi. Sen jälkeen epäonni astui kuvaan.

– Päijälän ek:lla pääsimme vain kaksi kilometriä, kun rengas osui urassa olleeseen kiveen. Sen seurauksena vetoakselin kannake petti ja vetari korkkasi ulos.

Tekninen vika aiheutti keskeytyksen, mutta päätöspäivänä sunnuntaina Pietarinen lähti jatkamaan Ralli 2 -säännön turvin. Viimeisenä päivänä hän kellotti luokan nopeimman ajan yhtä lukuun ottamatta kaikille erikoiskokeille.

– Tosi vaativa kilpailu, aivan kuten osattiin odottaa. Positiivinen maku jäi, kun pystyimme ajamaan useita pohja-aikoja. Ongelmien vuoksi luokkasijoitus oli lopulta yhdeksäs, Pietarinen päätti.

Teksti ja kuva: Jarno Saari, Henrik Pietarisen tiedotus


Facebook kommentit