Henrik Pietariselle ensimmäinen Suomen mestaruus – “Onnistuttiin parhaiten ratkaisuhetkillä”

1.10.2018 / 17:14
Henrik Pietariselle nyt tullut SM-titteli on uran ensimmäinen (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Tuusulalainen Mitsubishi-kuljettaja Henrik Pietarinen ajoi perheeseen harvinaisen tuplan, kun hän voitti SM-sarjan päätöskisassa luokkansa ja varmisti SM2-luokan mestaruuden.

Näin Pietaristen perhe dominoi suomalaista ralliautoilua, sillä Henrikin veli Eerik kruunattiin SM1-luokan mestariksi jo edellisessä osakilpailussa. Turun ja Salon seuduilla ajettuun päätöskisaan Henrik Pietarinen ja kartanlukija Juha Lummaa starttasivat pistetaulukon toiselta sijalta.

– Tiedossa oli, että kärkiryhmästä mestaruuden vie se, joka voittaa viimeisen osakilpailun. Alkupätkät näyttivät, että kova kisa on taas tulossa. Sitten hyvin ajanut Joonas Tokee kärsi rengasrikon, jonka jälkeen johtomarginaalimme venyi yli minuuttiin, Pietarinen kertasi.

– Kausi oli kokonaisuudessaan hyvä. Saavutimme neljä komeaa voittoa, joiden vastapainona kahdesta osakilpailusta jäi pistesaldo epäonnisten vaiheiden vuoksi nollille, kartanlukija Lummaa muisteli.

– Onnistuttiin parhaiten kauden ratkaisuhetkillä. Oli mahtavaa päättää kausi Suomen mestaruuteen ja palkita tiimi ja yhteistyökumppanit voitolla, kaksikko iloitsi Salon Astrum-Keskuksen maalijuhlissa.

Turun SM-rallin SM2-luokan tulokset

1) Henrik Pietarinen (Mitsubishi) 52.31,1
2) Joonas Tokee (Subaru) + 50,6
3) Ville Hautamäki (Subaru) + 1.33,9
4) Steven Bossard (Mitsubishi) + 3.09,8
5) Juha Salminen (Subaru) + 3.18,4

SM2-luokan loppupisteet kaudella 2018

1) Henrik Pietarinen (SiAk) 130,5
2) Joonas Tokee (OrSUA) 118
3) Ville Hautamäki (JärvisUA) 99,5
4) Esa Ruotsalainen (SaaUA) 97
5) Jarkko Nikara (SaaUA) 55

Teksti: Jarno Saari, Henrik Pietarisen tiedotus


Facebook kommentit