MOTORSPORT

Herten ja Yliaho Legends-voittajat Seinäjoella – “Neljä vuotta koitettu, nyt onnistui”

Seinäjoen Vauhtiajoilla nähtiin lauantaina yllättäviä käänteitä niin radalla, kuin sääolosuhteissakin. APR Competitionin Mathias Herten ajoi voittajaksi Legendsien ensimmäisessä kilpailulähdössä ja toisessa kilpailulähdössä saaatiin puolestaan kruunata jälleen uusi nimi Legends-voittajien listaan, kun ykkösenä ruutulipulle ajoi Markku Yliaho.

Päivän ensimmäinen kilpailulähtö keskeytettiin punaisilla lipuilla ulosajon vuoksi, eikä uusintalähtöä järjestetty tarvittavan kierrosmäärän ollessa jo täysi. Toinenkin Legends-lähtö oli dramatiikkaa täynnä ja keskeytettiin niin ikään punaisilla lipuilla. Keskeytyksen syynä oli APR Competitionin Johan Ahokkaan ulosajo voimakkaan sadekuuron yllättäessä sekä Ahokkaan, että perässä tulleen Pekka Seppäsen.

Ulosajon seurauksena Ahokkaan auto syttyi palamaan, mutta henkilövahingoilta onneksi vältyttiin.

– Yhtäkkiä shikaanin jälkeen alkoi sataa kuin saavista ja minä sekä Pekka ajauduimme ulos. Nurmikolla oli valtava monttu johon auto iskeytyi ja löi öljypohjan rikki, minkä vuoksi moottori syttyi tuleen, kertaili Ahokas hurjaa tilannetta.

Mathias Herten oli päivän päätteeksi APR Competitionin ykkösmies voitolla ja kolmannella sijalla. Herten oli hyvien sijoitusten myötä tyytyväinen lauantain pistesaaliiseen, joskin miehen tavoitteet alkavat siintää jo syyskuussa ajettavissa MM-finaaleissa.

– Tosi hyvällä fiiliksellä, viimeinen erä jäi hieman harmittamaan, kun vauhti ei oikein riittänyt loppuun saakka, mutta tosi hyvällä mielin koko viikonlopusta. Pääasia jatkossa ovat maailmanpisteet ja niihin keskitytään, linjasi Herten.

Toisen kilpailulähdön uusintalähdössä Markku Yliaho otti Legends-uransa ensimmäisen voiton.

– Onhan se mahtavaa! Neljä vuotta sitä on nyt koitettu ja nyt se onnistui. Vesisade auttoi tänään asiaa. Olen odottanut, että täällä tulisi vettä ja nyt sitä tuli. Ei voi muuta kuin olla tyytyväinen, hymyili tuore ensivoittaja.

Jyrki Peltola oli Vauhtiajoilla Gran Turismo -luokan ylivoimainen ykkönen ja kuvasi rullailleensa ensimmäisen lähdön maaliin kunnon vastuksen puuttuessa. Toisessa lähdössä Peltola kärsi alkukierroksilla teknisestä ongelmasta ja otti tuntumaa betonikaiteeseenkin kilpailun tiimellyksessä. Mies selvisi kuitenkin myös toisesta lähdöstä voittajana maaliin.

Touring Cars -luokan osallistujamäärä oli positiivinen, joskin Honkajoen moottorikerhon Petri Haavisto oli kilpailijoilleen Vauhtiajojen radalla ylivoimainen voittaen lauantain molemmat lähdöt. Honkamäen moottorikerhon mies oli lähtenyt varta vasten ajamaan Vauhtiajoille sen mahtavan radan vuoksi.

Vauhtiajojen rataohjelma jatkuu sunnuntaina kello 10.00-14.30, kun täysin uudenlainen Time Attack -kilpailu valjastetaan radalle.

Lauantain tuloksia

Legends ja 1. kilpailulähtö

1) Mathias Herten 11.24,993
2) Jesse Vartiainen + 2,047
3) Pekka Seppänen + 3,917

2. kilpailulähtö

1) Markku Yliaho 16.32,134
2) Jesse Vartiainen + 1,952
3) Mathias Hertén + 3,381

Gran Turismo ja 1. kilpailulähtö

1) Jyrki Peltola 11.52,444
2) Raimo Kesseli + 16,899
3) Samu Vanhatalo + 48,005

2. kilpailulähtö

1) Jyrki Peltola 11.53,230
2) Raimo Kesseli + 20,357
3) Samu Vanhatalo + 31,463

Touring Cars ja 1. kilpailulähtö

1) Petri Haavisto 12.52,642
2) Gustav Kortell + 7,849
3) Ronnie Westman + 9,592

2. kilpailulähtö

1) Petri Haavisto 12.55,536
2) Jussi Hyvönen + 6,851
3) Mika Kukkumäki + 7,310

Teksti: APR Competitionin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com