MOTORSPORT

Heti draamaa Monten avauksessa: Paddon ajoi rajusti ulos

Monte Carlon MM-ralli käynnistyi torstai-iltana dramaattisesti, kun Hyundain Hayden Paddon ajoi rajusti ulos pari kilometriä ennen ensimmäisen erikoiskokeen maalia. Erikoiskoe keskeytettiin ja jouduttiin lopulta peruuttamaan, koska Paddonin auto jäi keskelle tietä ja takaa tulevat eivät päässeet ohi.

Hayden Paddon teki ajovirheen vasemmalle kääntyvässä mutkassa aivan ensimmäisen erikoiskokeen loppuvaiheilla. Hyundai kääntyi kyljen kautta ympäri ja törmäsi katto edellä rajusti vuoren seinämään. Aluksi takaa tulevia kilpailijoita, mm. Toyotan Jari-Matti Latvalaa, hidastettiin keltaisella lipulla (tieto kulkeutuu sähköisesti kartanlukijalle), mutta lopulta erikoiskoe päätettiin peruuttaa kokonaan.

Ennen Paddonia matkaan lähteneet Sebastien Ogier ja Thierry Neuville olivat ainoat kuljettajat, jotka olivat ehtineet ajamaan maaliin asti ja saamaan itselleen ajan. Neuville oli 0,7 sekuntia Ogieria nopeampi. Luonnollisesti nämä ajat pyyhkiytyvät nyt pois tuloksista.

Ensitietojen mukaan Paddon ja hänen kartanlukijansa John Kennard ovat ulosajon jälkeen kunnossa.

Mikäli aikatauluun ei tule muutoksia, niin Monte Carlon MM-rallin toinen erikoiskoe käynnistyy kello 23.57 Suomen aikaa.

Päivitys: erikoiskoetta ei keskeytetty ja peruttu siksi, että Paddonin auton ollessa keskellä tietä, takaa tulevat eivät päässeet ohi. Syynä oli Paddonin ulosajon yhteydessä loukkaantunut katsoja.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com