Hirvi, ampiainen ja pohja-aika, Luhtaniemellä värikäs kilpailu – “Meno oli kuin ruotsinlaivalla”

9.9.2018 / 12:13
Jani Luhtaniemellä riitti Sastamalan sorateillä tapahtumia (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Jani Luhtaniemi sijoittui SM3-luokassa neljänneksi rallin SM-sarjan kuudennessa osakilpailussa, Sastamalan ja Huittisten alueella ajetussa kauden toiseksi viimeisessä SM-rallissa.

Ralli alkoi aamulla kahdella Huittisten suunnalla ajetulla erittäin nopealla erikoiskokeella, joissa SM3-luokassa ajava Ford Motorcraft -tiimin Jani Luhtaniemi kohtasi erikoisia ongelmia.

– Ensimmäisellä erikoiskokeella kohdattiin hirvi nopealla osuudella, jossa vauhtia oli lähes 150 kilometriä tunnissa. Onneksi se ehti alta pois, eikä hirveästi tarvinnut hidastaa. Pari karvaa taisi kuitenkin jäädä auton takakulmaan. Toisen erikoiskokeen lähdössä auton sisälle eksyi ampiainen ja sitä koitettiin huitoa vielä erikoiskokeen aikanakin pois, jonka johdosta yksi mutkayhdistelmä meni hieman pitkäksi, Luhtaniemi kertasi aamun erikoiskokeiden jälkeen.

Huollon jälkeen Luhtaniemi nakutteli tasaisen varmasti aikoja sijojen neljä-seitsemän välillä ja oli ennen iltapäivän lenkkiä viidentenä, puoli minuuttia johtavaa Joonas Lindroosia perässä. Iltapäivän lenkkiin sisältyi kaksi toistamiseen ajettavaa erikoiskoetta, sekä yleisöerikoiskoe Hopun teollisuusalueella.

Kaksi ensimmäistä sujuivat edellisten tahtiin, mutta kolmas ja viimeinen erikoiskoe toi loistavasti luokan jaetun pohja-ajan. Nousujohteinen kisa päättyi siis Seinäjoella ajetun edellisen osakilpailun tapaan neljänteen sijaan.

– Ei voi olla tyytyväinen! Meno oli kuin Ruotsin laivalla, koko päivä tuli turpaan. Onneksi auto ja huolto toimivat moitteettomasti. “Podium” oli asetettu tavoitteeksi, mutta siihen ei päästy. Toki nousujohteinen kilpailu ja viimeiselle erikoiskokeelle syntynyt pohja-aika antavat luottoa tulevaisuutta ajatellen. Ei se palkintopalli enää kaukana ole. Kauden viimeisestä kisasta se otetaan, Luhtaniemi päätti.

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Turun ja Salon seudulla syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

Teksti: Jani Luhtaniemi Racing Teamin tiedote


Facebook kommentit