Historiallinen hetki autourheilussa: kahdelle urheilijalle urheilija-apuraha

16.2.2019 / 09:50
Juho Valtasen laji on karting (Kuva: Outi Talikka / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Urheiluministeri Sampo Terho on myöntänyt kahdelle autourheilun nuorten maajoukkueen, Flying Finn Academyn, kuljettajalle 6 000 euron arvoisen urheilija-apurahan. Apuraha on myönnetty yhteensä 163 urheilijalle, joista autourheilun saralla ensimmäiset avustuksen saajat ovat A-maajoukkueen Juho Valtanen, sekä William Alatalo.

Juho Valtanen ja William Alatalo ovat autourheilun nuorten maajoukkueen korkeimmassa eli A-ryhmässä. Valtasella on lajinaan karting, jossa hän on niittänyt urallaan menestystä niin kansallisella, kuin kansainväliselläkin tasolla. Alatalo puolestaan on keskittynyt Formula 4 -luokkaan, jossa hän kilpaili viime kaudella Italiassa ja Aasiassa. Tällä kaudella keskittyminen on Italian F4-sarjassa. Myönnetty tuki on molemmille nuorille merkittävä.

– Merkitseehän se paljon ja on todella hieno asia, että autourheilijat saivat nyt historiassa ensimmäistä kertaa urheilija-apurahaa. Se mahdollistaa entistäkin laadukkaamman, paremman ja monipuolisemman valmistautumiseen kisoja ajatellen. Ylipäätänsä se tuo tärkeän lisäarvon ja taloudellisen tuen tekemiseen, Valtanen sanoo.

– Aivan mahtavaa saada apurahaa ja tietää, että myös autourheilijoita halutaan tukea. Autourheilu on lajina todella kallis, joten kaikki raha on aina tarpeellista. Apurahalla pääsee taas vähän lähemmäs sitä budjettia, mitä muutkin saman luokan kuljettajat käyttävät. Nyt esimerkiksi renkaita pystyy käyttämään enemmän. Pystyn enemmän myös panostamaan harjoittelun määrään ja laatuun. Tämä on suuri kunnia, joka on tietysti tullut kovan työn kautta, Alatalo muistuttaa.

Kaikkiaan apurahaa on myönnetty 1,3 miljoonaa euroa kesälajien urheilijoille, tavoitteena luoda taloudelliset edellytykset ammattimaiselle ja päätoimiselle valmentautumiselle. Isoimmat myönnetyt apurahat ovat 20 000 euroa. Urheilija-apurahat myönnetään vuosittain Veikkauksen tuotosta.

Teksti: AKK:n tiedote


Facebook kommentit