MOTORSPORT

Historic Rallisprint -sarja jatkuu Muuramessa – iskeekö Haapalaisen “riemukupla” taas?

Historic Rally Club Finlandin organisoiman historicien rallisprint-sarjan toinen osakisa piti alun perin ajaa Lapinlahdella ensi lauantaina. Lapinlahden UA kuitenkin perui kaikki kevään kilpailunsa keskittääkseen seuransa voimavarat elokuussa ajettavaan Future Cupin kahden osakisan järjestämiseen.

Onneksi sentään tilalle löytyi korvaava kilpailu, Muuramessa ajettava Riihivuori Sprint, jonka järjestelyistä vastaavat yhdessä Jyväskylän UA sekä Korpilahden UA.

Historic Rallisprint -sarja 2017 alkoi loppiaisen jälkeisenä viikonloppuna Rantasalmelta. Loistavissa talvisissa olosuhteissa ajetun kisan historic-luokissa sarjapisteitä metsästi yhdeksän kuljettajaa. Rantasalmella historic-luokkien nopein kuljettaja oli Kari Haapalainen ”hauskalla” Herbie-kuplallaan.

Historic Rallisprint -sarjan sääntöjen mukaan luokkavoitosta saa 11 pistettä, mikäli osanottajia on enemmän kuin yksi. Kun sarjassa on useampi kilpailuluokka, voittajiakin tietty on yhtä paljon, jolloin tasapisteisiin pääsee useampi. Tällaisessa tilanteessa järjestyksen pistetaulukossa ratkaisee luokassa lähtijöiden lukumäärä.

Näin ollen Haapalainen luokkavoitollaan sai 11 pistettä, mutta niin sai myös Vesa Rissanen sekä Matti J. Tarvainen. Rissasen luokassa 4 oli eniten osanottajia, joten pieksämäkeläinen Ford Escort RS 2000 -kuljettaja oli pistejohdossa avauskisan jälkeen, seuraavina Haapalainen ja Tarvainen. Rissanen ei ole ilmoittautunut ainakaan säädettyyn aikaan Riihivuori Sprintiin, joten Haapalaisen ja Tarvaisen mahdollisuudet pysyä pistekärjessä hieman helpottuvat.

Riihivuoren Sprintiin on jokaiseen historic-luokkaan ilmoittautunut enemmän kuin yksi, joten ellei peruuntumisia tule, jokaisen luokan voittaja kuittaa 11 pistettä. Kaiken kaikkiaan mestaruuspisteistä lähtee taistelemaan 13 kuljettajaa.

Riihivuori Sprint ajetaan Muuramen laskettelurinteen maisemissa. Kilpailurata kulkee laskettelurinteen vieressä. Riihivuorella on korkeutta noin 500 metriä ja korkeusero lähtöalueelta huipulle on noin 160 metriä. Tästä syystä rallisprint-kisan tyypillinen rataan tutustuminen suoritetaan kertaalleen ohjatusti kilpa-autolla ja kilparenkailla letkassa ajaen. Radan pituus on 3500 metriä ja on pinnaltaan lunta/jäätä.

Riihivuori Sprint alkaa sunnuntaina 19.2. kello 11.01. Kilpailupaikka löytyy osoitteesta Hiihtokeskus Muurame, Muuramentie 313, Muurame.

Lähde: Historic Rallisprint -sarjan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com