Hokkala hyppää junioreista rallin SM-sarjaan – “Tietenkin tavoitteet täytyy nostaa korkealle”

3.12.2017 / 14:06
Henri Hokkala ja Kimmo Pahkala kilpailevat kaudella 2018 rallin SM-sarjassa (Kuva: Ville Karjalainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin kaksinkertainen junioreiden SM-mitalisti Henri Hokkala kilpailee ensi vuonna rallin SM-sarjassa SM3-luokassa.

Henri Hokkala, 23, starttaa SM3-luokan mitalitaistoon syksyllä hankitulla Ford Fiesta R2 -autolla. Syksyllä yleiseen luokkaan nousseelle tikkakoskelaiselle R2-luokan auto on aivan uusi tuttavuus.

– Pari kertaa kerkesimme kokeilemaan autoa ja onhan siinä tietysti omat niksinsä verrattuna Hondaan, mutta uskon pääseväni hyvin sinuiksi auton kanssa. Mutta kilometrejä tarvitaan paljon lisää, Hokkala korostaa.

Rallin junioreiden SM-sarjassa kaksi kautta menestyksekkäästi kartturoinut Pekka Kelander siirtyy sivuun ja kabiinin täyttää jo muutamaan otteeseen viime kaudella vierellä istunut Petäjäveden UA:n Kimmo Pahkala. Kaudella 2016 alkanut yhteistyö AKK Driver Academyn kanssa saa myös jatkoa, kun Hokkala valittiin kauden 2018 rallivalmennusryhmään.

– Uskon, että on iso etu meille varsinkin nyt, kun kokemusta on vähän nuottiralleista ja etenkin R2-luokan autosta. Ryhmästä löytyy erittäin paljon tietämystä kyseisestä autosta jolla ensikauteen lähdetään, joten toivottavasti saadaan myös sitä kautta lisää vauhtia ja varmuutta ajamiseen, Hokkala sanoo.

Rallin Suomen mestaruuden lisäksi SM3-luokassa taisteltava Tulevaisuuden Tähti -palkinto tuo lisämaustetta alkukauteen, kun viiden ensimmäisen osakilpailun jälkeen yhdelle alle 25-vuotiaalle menestyjälle tarjotaan osallistuminen Suomen MM-ralliin FIA Junior WRC -kalustolla.

– Tietenkin tavoitteet täytyy nostaa korkealle jos haluaa kehittyä, mutta realiteetit täytynee ottaa huomioon. Tulevaisuuden Tähti -kilpailu tottakai kiinnostaa ja sen eteen tehdään töitä jatkuvasti. Kahdessa vuodessa junnuista yleisen SM-karkeloihin on kuitenkin iso askel. Tulossa on siis varmasti opettavainen ja erittäin mielenkiintoinen kausi, Hokkala päättää.

Teksti: Hokkala Racingin tiedote


Facebook kommentit