MOTORSPORT

Hokkala kesti Iivarin hurjan hyökkäyksen

SM2-luokassa Henri Hokkala otti ensimmäisen luokkavoittonsa Tunturirallissa. Yrityksiä on jyväskyläläiselle kertynyt jo kuusi, mutta aina on epäonni tai tekniikkamurheet puuttuneet peliin. Tällä kertaa matka ei keskeytynyt tai hidastunut, mutta voitto oli kuitenkin lipsua kilpakumppani Jooa Iivarille. 

Iivari äityi loppulenkillä hurjaan iskuun ja kavensi eroa pätkä pätkältä. Viimeiselle lähdettiin Hokkalan 5,5 sekunnin johtoasemassa. Iivari antoi kaikkensa ja ajoikin pohja-ajan, mutta debyyttikauttaan nelivetoautolla ajavalle Renault Clio Rally3 -kuskille voitto jäi vielä odottamaan tuleviin kisoihin. Eroa jäi Hokkalan eduksi vaivaiset 0,8 sekuntia. 

– Annoin kaikkeni, haastava viikonloppu ollut henkisesti. Auto piti tuoda maaliin ja sen tekemällä saatiin hyvät pisteet, Hokkala kertoi. 

– Oli ihan liikaa yrkkää, kello ei tykännyt. Pätkän alussa mentiin ihan penkasta penkkaan ja aivan liian ylikovaa. Hyvin meni kuitenkin kokonaisuudessaan, kisan alku oli turhan varovaista, mutta saatiin kehitettyä vauhtia pitkin kisaa, Iivari kommentoi.

Paraguaylaisvieras Diego Dominguez Bejarano ajoi todella vahvan kilpailun alustalla, joka ei varmasti ihan tutuimmasta päästä ole ja otti luokan kolmannen sijan. 

Kauden toisen voittonsa yhtä monesta mahdollisesta ottanut Hokkala vahvisti asemiaan mestaruustaistelussa. Iivari nousi toiseksi Jesse Kallion ohi. 

Kauppinen omaa luokkaansa SM3-luokassa

Tulevaisuuden lupaus Tuukka Kauppinen ei antanut vastustajille mitään mahdollisuuksia. Leevi Lassila oli vielä avauspäivän päätteeksi puolen minuutin päässä, mutta yhdeksännellä erikoiskokeella Kauppinen repi eron minuuttiin. Kauppinen pisti kaasun pohjaan vielä lopuillakin pätkillä ja rykäisi eron yli kahteen minuuttiin ennen toiseksi tullutta Lassilaa. 

– Olihan tämä taas seikkailu. Kisa on pitkä ja on perhanan jännää aina näiden renkaiden kanssa. On se kyllä hyvä fiilis, että pääsee tämän rallin maaliin ja vielä hyvällä ajolla, Kauppinen tunnelmoi. 

Lassilan perässä kolmanneksi ajoi aikanaan SM1-luokassa kartturina poronsarvet ja Suomen mestaruuden voittanut Juhana Raitanen. 

Kakkossijasta huolimatta Lassila säilytti paikkansa luokan kärjessä; Riihimäen nollakisan jälkeen Kauppinen saalisti nyt ensimmäiset pisteensä ja nousi heti toiseksi. Rovaniemellä neljänneksi ajanut Ossi Pohjanharju on kolmantena. 

SM2- ja SM3-luokkien yhteydessä kilpaillaan tällä kaudella muutaman vuoden tauon jälkeen Flying Finn Future Star -tittelistä. Voittaja palkitaan täydellisellä kilpailupaketilla Suomen MM-ralliin, johon kuuluu Ford Fiesta Rally3 -auto täydellisellä huoltopaketilla ja Pirellin renkailla. 

Tunturissa FFFS-kilpailijoita mukana oli viisi autokuntaa, SM2-luokan kuljettajat Jesse Kallio ja Toni Herranen sekä SM3-luokasta Leevi Lassila, Ossi Pohjanharju ja Raoul Dahlqvist. Näistä jokaisen kilpailijan on kauden viidennen osakilpailun, Pohjanmaan SM-rallin jälkeen oltava omassa luokassaan kolmen parhaan joukossa päästäkseen mukaan valintatilaisuuteen.

Tällä hetkellä Kallio ja Pohjanharju ovat luokissaan kolmen joukossa, muilla on vielä kirittävää. 

Vatanen kasvatti eroaan SM4-luokan pistekärjessä

Ville Vatanen ajoi vastustamattomasti SM4-luokan voittoon. Toyota Auriksella kilpailevan Vatasen ei tarvinnut lähteä repimään, vaan voitto tuli suhteellisen helposti. Eroa kakkoseksi ajaneeseen Tomi Tikkiseen kertyi reilu minuutti. 

– Olen todella tyytyväinen. Kisa meni meidän osalta ihan moitteetta, oli todella mukava syöttää tulemaan. Tästä on hyvä lähteä taas seuraavaan kisaan, Vatanen sanoi viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Tikkinen kävi kovaa kilpailua Roope Hirvosen kanssa, mutta kiristi tahtia loppua kohden ja kuittasi kakkostilan. Hirvonen luokan kolmanneksi ennen teinisensaatio Lauri Halosta. 

Vatanen vankisti johtoasemaansa pisteissä ja on nyt 19 pistettä edellä toisena olevaa Tikkistä. Halonen jatkaa kolmantena. 

SM5-luokassa kävi melkoinen sirkus

SM5-luokassa koettiin Rovaniemellä melkoista hurlumheitä. Suosikkina kisaan lähtenyt Pekka Keski-Korsu keskeytti perjantaina neljännelle erikoiskokeelle ja putosi tuloslistan perälle. Laturivika saatiin kuitenkin lauantaiksi kuntoon ja Keski-Korsu hyökkäsikin hurjaan kiriin yhdeksän minuutin takaa-ajo asemasta ja nousi erilaisten tapahtumien jälkeen aina kolmanneksi. 

Arttu Lähdeniemi peri johtopaikan, mutta kärsi puolestaan tekniikkaongelmista perjantain viimeisillä erikoiskokeilla ja keskeytti ennen viimeistä erikoiskoetta. Lähdeniemi lähti lauantaihin viidenneltä sijalta vajaat viisi minuuttia kärkeä perässä. Kirimistä helpotti luokan ykkösen, Miikka Vuokilan ulkoilu yhdeksännellä erikoiskokeella. Lähdeniemi siirtyi sen myötä johtoon ja piti pintansa loppuun saakka.

– Luokkavoitto kaikkien näiden vaiheiden jälkeen todistaa sen, että Tunturissa voi tapahtua ihan mitä vain, Lähdeniemi fiilisteli. 

Vuokila kesti ulosajosta huolimatta toiseksi ennen Keski-Korsua. Lähdeniemi nappasi samalla myös luokan pisteissä kärkisijan, Keski-Korsun tipahtaessa toiseksi. Ensimmäisen kisansa tällä kaudella ajanut Vuokila nousi kolmanneksi. 

Lähde: RalliSM tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com