MOTORSPORT

Hokkala tyylitteli kesäkauden avauksessa SM2-luokan voittoon

Turun SM-rallin pikkuluokissa nähtiin tuttuja voittajia sekä yllättäjiä. Suurimmasta yllätyksestä vastasi SM3-luokan Joni Korhonen.

Henri Hokkalan aloitus perjantaina Turun SM-rallin SM2-luokassa ei vakuuttanut ja edessä oli kirittävää. Lauantaina jyväskyläläinen löi kuitenkin uuden vaihteen silmään ja tykitti aamun avaukselle peräti 14 sekunnin pohjat ja riisti kärkipaikan Jesse Kalliolta, eikä siitä enää luopunut. Maalissa kaksikon ero oli 27 sekuntia. 

– Oli hyvä päivä meiltä, kokosin itseni perjantain melko vaisun aloituksen jälkeen. Lauantaina oli hyvä pito, joten oli mukava laskea menemään. Sarjan kannalta näyttää nyt hyvältä, kun saatiin pidettyä tolppasarjaa yllä, Hokkala riemuitsi, jolla on nyt kauden neljästä kisasta yhtä monta voittoa. 

Vaikka Kallio taipuikin Hokkalalle, hänen vauhtinsa oli kuitenkin hyvää, kun talvikaudella vaivanneet viat saatiin paikallistettua. 

Kallio varmisti suorituksellaan samalla paikkansa Flying Finn Future Star -valintatilaisuuteen, joka järjestetään kauden seuraavan osakilpailun, SM Pohjanmaa Rallin jälkeen. Palkintona lopulliselle voittajalle on täysi kilpailupaketti Ford Fiesta Rally3:lla Pirellin renkailla varustettuna Suomen MM-ralliin. 

Viimeisen palkintosijan kuittasi kazakstanilaisvieras Petr Borodin. 

Hokkala vankisti voitollaan mestaruustoiveitaan. Kalliolla on kirittävää Hokkalaan nähden jo 39 pistettä. SM1-luokkaan vaihtanut Jooa Iivari on edelleen kolmas. 

Korhonen vastasi rallin suurimmasta yllätyksestä

SM3-luokassa ralli käynnistyi Tuukka Kauppisen johdolla, joka joutui taipumaan heti lauantain avauksella hurjan pohja-ajan takoneelle Joni Korhoselle. Korhonen painoi kaikkien yllätykseksi pätkälle liki 20 sekunnin pohjat. 

Korhoselle ei vastusta löytynyt lopuillakaan erikoiskokeilla ja Peugeot-kuski pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä SM-luokkavoittoa peräti 44 sekunnin erolla Kauppiseen. 

– On ollut vaikeaa välillä, tämä meni turhankin hyvin. Todella hyvät fiilikset. Vähän kun taistelu laantui, oli enemmän korvien välistä hommaa. Tyytyväinen saa olla aamun hyökkäykseen, Korhonen kertoi sarjan tiedotteessa. 

Leevi Lassila peri kolmannen sijan Niko Kalmilta, jolle lätkäistiin kahden minuutin aikarangaistus rengaskoodilomakkeeseen merkitsemättömän renkaan takia. 

Flying Finn Future Star -kilpailussa ovat SM2-luokan lisäksi myös SM3-luokan kilpailijat. SM3-luokan kärkinimi Leevi Lassila sinetöi kolmannella sijallaan paikan valintatilaisuuteen. Paikkaa tavoittelevat vielä Raoul Dahlqvist, Ossi Pohjanharju ja Niko Kalmi.

Yltääkseen valintatilaisuuteen on kilpailijan sijoituttava luokassaan vähintään kolmen parhaan joukkoon SM Pohjanmaa Rallin jälkeen. 

Lassila jatkaa Turunkin jälkeen tukevassa 48 pisteen sarjajohdossa ennen Kauppista. Korhonen nousi voitolla kolmanneksi. 

Vataselle kauden neljäs voitto

SM4-luokan voittaja selvisi vasta aivan kalkkiviivoilla. Henri Sääskilahti ja Ville Vatanen taistelivat tasapäin koko rallin ajan ja viimeiselle erikoiskokeelle lähdettäessä ero oli 0,9 sekuntia Vatasen hyväksi. Sääskilahti teki minkä pystyi ja ajoi pätkälle pohjat 0,8 sekunnin erolla Vataseen.

Tämä tarkoitti sitä, että maalissa kaksikon välinen marginaali oli pienin mahdollinen; 0,1 sekuntia. 

– Puhtaasti ja fiksusti yritin tulla. Todella hieno päivä ollut, ja hyvä, että päästiin ajamaan eilen myös asfaltilla. Todella hieno kilpailu, Vatanen kiitteli. 

Hurjaa taistelua käytiin myös kolmannesta sijasta, jonka nappasi lopulta viime vuoden Nuorten Suomen mestari Esko Kytömäki. Palkintosija on nuorukaisen uran ensimmäinen yleisellä puolella. 

Vatasen pistejohto vankistui entisestään voiton myötä. Ero toisena Tomi Tikkiseen on jo 45 pistettä. Sääskilahden toinen peräkkäinen kakkossija nosti tämän sarjakolmoseksi. 

Keski-Korsu taipui Lähdeniemen iskuun

SM5-luokan sarjakärki Pekka Keski-Korsu starttasi kesäkauden avaukseen ykkössuosikkina. Raahelainen aloittikin vahvasti perjantain asfalttierikoiskokeet, mutta lauantain huippunopeille sorapätkille siirryttäessä Fiesta S2000:n potku ei riittänyt pitämään Arttu Lähdeniemeä takana. 

Lähdeniemi ajoi vahvan kisan ja antoi näytön siitä, ettei vauhti ole viime vuodesta kadonnut mihinkään. Voittomarginaaliksi Lähdeniemelle kirjattiin 12,5 sekuntia. Keski-Korsun perässä kolmanneksi ajoi Rasmus Tuominen. 

– Oikein hieno voitto, sitä lähdettiin hakemaan. Perjantai meni varmistellessa, mutta lauantai meni niin kuin pitikin. Nyt ollaan taas pistetaistossakin hyvin mukana, Lähdeniemi summasi. 

Keski-Korsun pistejohto Lähdeniemeen on nyt 11 pistettä. Miikka Vuokila jatkaa kolmantena. 

Ralli SM -sarja jatkuu kolmen viikon päästä Seinäjoella ajettavalla SM Pohjanmaa Rallilla. 

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com