MOTORSPORT

Hokkasella kaksijakoinen avauspäivä Kanariansaarilla – “Iltapäivään en ole tyytyväinen”

Miika Hokkasen uran ensimmäinen asfalttiralli on lähtenyt käyntiin varsin mainiosti. Hokkanen on Espanjan EM-rallissa avauspäivän jälkeen alle 27-vuotiaiden junioreiden luokassa kuudentena.

Miika Hokkanen yhdessä kartanlukijansa Jukka Paseniuksen kanssa sai Espanjan EM-ralliin erinomaisen startin, kun avauserikoiskokeelle kaksikko taituroi nuoremman junioriluokan viidenneksi nopeimman ajan lyöden Sainteloc Junior Teamin tiimikaverinsa Simon Wagnerin 4,3 sekunnilla.

– Ihan ok, hieman kamppailua itseluottamuksen löytämisen kanssa, mutta tästä on hyvä jatkaa. Minulla ei ole juurikaan kokemusta asfaltilla ajamisesta, mutta auto toimii loistavasti, Hokkanen kommentoi avauserikoiskokeen maalissa.

Toisella erikoiskokeella Hokkanen oli jälleen viidenneksi nopein nousten kokonaistilanteessa neljänneksi. Alle 27-vuotiaiden junioriluokassa sekuntitaistelu on todella tiukkaa ja kolmas erikoiskoe, viimeinen ennen huoltotaukoa, pudotti Hokkasen kokonaistilanteessa pari pykälää alaspäin ajan oltua kuudenneksi nopein.

– Tällä erikoiskokeella olisin voinut hyökätä hieman enemmän. Olin liian varovainen renkaiden kanssa ja aikatappiota tuli liikaa, 7,2 sekuntia pohja-ajalle hävinnyt Hokkanen kommentoi.

Neljäs ja viides erikoiskoe toivat kuudennen ja seitsemännen sijan, samoin kuudennella erikoiskokeella Hokkasen sijoitus oli seitsemäs.

– Ylhäällä (vuoristossa) oli todella hankalat olosuhteet, siellä ei nähnyt yhtään mitään. En ole tähän toiseen lenkkiin kovinkaan tyytyväinen, Hokkanen harmitteli.

Perjantain kaksi viimeistä erikoiskoetta olivat lyhyitä yleisöerikoiskokeita. Yötauolle Hokkanen ja Pasenius saapuivat luokkansa kuudennella sijalla. Eroa kärkeen on 38 sekuntia ja edellä viidentenä olevaan Tom Kristenssoniin 11,8 sekuntia. Hokkasen takana seitsemäntenä oleva Robert Blach Jr on jäänyt 3,4 sekuntia, joten tiukkaa sekuntitaistelua sijoituksista on luvassa myös lauantaina. Tiimikaveri Wagner on Hokkasta edellä reilut parikymmentä sekuntia.

– Aamupäivä meni ihan ok, mutta iltapäivään en ole tyytyväinen. Iloinen pitää olla kuitenkin siitä, että selvittiin tänne, Hokkanen totesi perjantain viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

Espanjan EM-rallin toinen ja samalla viimeinen ajopäivä käynnistyy lauantaina kello 11.42 Suomen aikaa. Lauantaina ohjelmassa on vielä seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan noin 102 kilometriä.

Juniorit U27 tilanne 8/14 ek:n jälkeen

1) Martins Sesks (Opel) 1.09.31,9
2) Diogo Gago (Peugeot) + 0,7
3) Efren Llarena (Peugeot) + 4,0
4) Simon Wagner (Peugeot) + 17,8
5) Tom Kristensson (Opel) + 26,2
6) Miika Hokkanen (Peugeot) + 38,0
7) Roberto Blach Jr (Peugeot) + 41,4
8) Roland Stengg (Opel) + 2.27,8
9) Dominik Broz (Peugeot) + 2.31,5
10) Catie Munnings (Peugeot) + 4.25,2

Sesksin keskinopeus: 87,1 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Llarena 4, Gago 3, Sesks 1

Lue myös! Espanjan EM-rallissa edetään venäläisten kaksoisjohdossa – “Erittäin hyvä päivä, ei virheitä” (4.5.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com