Höljesin kirous ei hellittänyt otettaan Grönholmista – “Se olisi pitänyt riittää”

25.8.2021 / 21:05
Niclas Grönholm ei yltänyt finaaliin Höljesissä (Kuva: Jan Kåre Rafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomalaisen GRX-SET-tiimin Hyundailla rallicrossin MM-sarjassa kilpailevan Niclas Grönholmin alkukausi on ollut vaikea. Höljesin kirouksen jatkuminen jätti inkoolaisen jo toisen kerran tällä kaudella ulos finaalista.

Kahdeksatta kertaa Höljesissä, Ruotsissa rallicrossin MM-sarjassa kilpaillut Niclas Grönholm näytti keväällä, että hän pystyy menestymään tällä legendaarisella radalla, vaikka MM-sarjan puolella aiemmat vuodet ovatkin tarjonneet enemmän ja vähemmän pettymyksiä. Kaksi osakilpailuvoittoa RallyX Nordic -sarjan osakilpailuissa Höljesissä toukokuussa antoivat hyvät lähtökohdat viime viikonloppuun ja MM-sarjan kauden toiseen osakilpailuun. Lopputulos oli kuitenkin pettymys.

Rallicrossin MM-sarjan kauden avausosakilpailussa Barcelonassa, Espanjassa heinäkuussa Grönholm kolaroitiin ulos radalta semifinaalilähdön ensimmäisellä kierroksella. Höljesissä Grönholm saapui semifinaalilähtönsä ruutulipulle toisena, mutta viiden sekunnin aikarangaistus ensimmäisen kierroksen tapahtumista pudotti GRX-SET-tiimin kuljettajan lopputuloksissa viidenneksi ja näin ollen toisen kerran tällä kaudella ulos finaalista. Höljesin (MM-) kirous sai jatkoa.

– En sulata aikasakkoa! Ajoin ensimmäisenä “jokerille” ja Peter ajoi minua päin. Järjestäjä oli kastellut radan ja mutka oli todella liukas. Tiesin sen, mutta kaveri ei ja hän työnsi minut sinne mutaan, josta autoa ei enää pystynyt kääntämään ratapoijun vasemmalle puolelle, Grönholm kertasi semifinaalilähdön tapahtumia tiedotteessaan.

Grönholm sai kolmannesta lähtöruudusta hyvän startin, mutta koska kolmannessa mutkassa paikka oli radan ulkoreunassa, meni Grönholm suoraan lisälenkille eli “jokerille”. Peräänsä Grönholm sai GRX-SET-tiimiltä Hyundain tähän kilpailuun vuokranneen Peter Hedströmin, joka päätti lähteä ohitusyritykseen. Lisälenkin loppuvaiheessa, ennen oikealle kääntyvää mutkaa, kaksikko oli rinnakkain, mutta Hedström ajautui sen verran leveäksi, että työnsi Grönholmin hiekalle.

– Me emme kumpikaan voittaneet siinä mitään, vaan hävisimme molemmat nahistelussa jo niin paljon aikaa, että se olisi pitänyt riittää. Kukaan ei sanonut mitä olisi pitänyt tehdä, pysäyttää ja peruuttaa takaisin radalle? Ei ollut eka kerta Höljesissä. Kaudella 2019 Timmy Hansenin kanssa finaalilähdössä sama paikka ja sama rangaistus minulle, pettynyt Grönholm muisteli.

Alkueristä Grönholm kirjautti viidenneksi korkeimmat pisteet. Lauantaina sijoitukset olivat kolmas ja neljäs, sunnuntaina seitsemäs ja kymmenes.

– Ensimmäisessä alkuerässä reagoin hitaasti lähtövaloon ja jäin kolmanneksi. Kolmessa seuraavassa alkuerässä reagointini ja autoni liikkeellelähtö lähtöviivalta parani koko ajan. Alkuerissä en päässyt kertaakaan ajamaan omaa ajoani, aina tuli pientä osumaa. Neljännessä alkuerässä inhimillisen erehdyksen takia laskimme kierrokset väärin ja unohdimme ajaa “jokerin”. Se ratkaisi sen, että emme päässeet semifinaalissa eturiviin, Grönholm kommentoi.

Rallicrossin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan Loheacissa, Ranskassa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Vaikea alkukausi on pudottanut Grönholmin MM-pisteissä kuudenneksi ja eroa kärkeen on kertynyt jo 29 pistettä.

– Sitä on todella vaikea ajaa enää kiinni, mutta tottakai, kisoja on jäljellä ja loppuun asti yritetään, Grönholm päätti.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Yhdeksäs kerta toden sanoi, Timmy Hansenille vihdoin kotikilpailun voitto

Täydellinen sunnuntai siivitti Kallion voittoon – “Hienoa, kun nimi jää historiankirjoihin”

Grönholmin tiimi Nitro-sarjaan jo tänä vuonna – Yhteistyöhön jenkkitiimin kanssa


Facebook kommentit