Huovinen päättäväisenä pistejahtiin Oulton Parkissa

27.5.2016 / 15:19
Aleksanteri Huovinen, auto takana, tavoittelee parempaa menestystä Oulton Parkissa. (kuva: BRCD Formula 3 Championship)

[ A- ] / [ A+ ]

Britannian F3-mestaruussarja on edennyt lähes puoliväliin, kun kauden neljäs osakilpailu käynnistyy Oulton Parkin moottoriradalla Englannissa. Double R Racing –tiimiä edustava oululainen Aleksanteri Huovinen lähtee kisaviikonloppuun hyvistä asetelmista.

BRDC British Formula 3 Championship -sarjan ainoa suomalaiskuski Aleksanteri Huovinen starttaa kauden neljänteen osakilpailuun sarjapisteissä kuudentena. Takana ovat onnistuneet testit viikonlopun kisanäyttämönä toimivalla Oulton Parkin radalla.

– Helmikuussa ajoimme Oultonin Parkin radalla pari testipäivää. Lisäksi nyt kisaviikolla kalenterissa on sarjan järjestämiä testipäiviä.

Keskiviikona ajetuissa testeissä Huovinen oli varsin hyvässä vauhdissa, parhaimmillaan aivan kärjessä.

– Oulton Parkin rata on vanhanaikainen, siinä on korkeuseroja ja nopeita mutkia. Se on mun ajotyylille paljon sopivampi kuin edellisen osakilpailun (Rockingham) rata, kertoi Huovinen.

Kauden ensimmäisessä osakilpailussa pääsiäisenä Aleksanteri Huovinen saavutti upeasti yhden podiumsijoituksen. Seuraavista osakilpailuista on tuloksena ollut sekä pisteitä että pettymyksiä. Varsinkaan vappuviikonloppuna ajettu edellinen osakilpailu Rockinghamissa ei sujunut aivan oululaiskuskin suunnitelmien mukaan. Sarjapisteitä suomalainen on kerännyt tasaiseen tahtiin, ainoastaan yksi kisalähtö on jäänyt keskeytyksen vuoksi nollille. Huovisen tavoite tulevaan kisaviikonloppuun on selkeä:

– Nyt pitää ajaa kolmen sakkiin, että saadaan kunnolla sarjapisteitä, ja noustaan kohti sarjakärkeä.

Oulton Parkin kisaviikonloppu starttaa perjantaina ajettavilla harjoituksilla. Lauantaina ajetaan aika-ajo sekä yksi kilpailulähtö. Sunnuntai on, normaalista kisaformaatista poiketen, välipäivä. Britanniassa maanantai on pyhäpäivä, ja tällöin F3-sarjan kisaohjelmassa on kaksi kilpailulähtöä. BRDC British Formula 3 Championship –ajetaan kahdeksan kilpailuviikonlopun aikana yhteensä 24 kisalähtöä.

Lähde: Aleksanteri Huovisen tiedote


Facebook kommentit