MOTORSPORT

Huovisella hankalaa: “Pakkohan tuurin on kääntyä joskus”

Britannian F3-mestaruussarjan kuudes osakilpailu ajettiin Belgiassa Spa-Francorchampsin moottoriradalla. Double R Racingin väreissä ajavan Aleksanteri Huovisen kisaviikonloppu ei sujunut aivan suunnitelmien mukaisesti.

Oululainen 19-vuotias Aleksanteri Huovinen lähti Span osakilpailuun päättäväisenä. Edellinen osakilpailu SIlverstonessa ei mennyt aivan odotusten mukaisesti, joten Span osakilpailuun oli ladattu paljon. Lisäksi takana oli kevään erittäin onnistunut testirupeama tällä F1-kisoistakin tutulla radalla, joten luottamus omaan ajosuoritukseen oli hyvä.

Torstain harjoituksissa vauhti olikin kohdallaan, mutta jarrut eivät olleet aivan balanssissa. Perjantain aika-ajojen tuloksena oli kahdestoista lähtöruutu ensimmäiseen kisaan, joka päättyi sitten ennen kuin ehti edes kunnolla alkaakaan.

– Ekassa mutkassa loppui tila kesken, kun autot tulivat molemmilta puolilta lähes päälle. Vasemmalta tuleva kuski käänsi sitten kylkeen, ja kisa päättyi siihen, kertoi pettynyt Huovinen, jolle keskeytys oli vasta toinen koko pitkän kauden aikana.

Lauantain ensimmäiseen kisaan ”Aksu” starttasi viimeisestä lähtöruudusta.

– Suunnitelmana oli, että jos ei saada startissa nostettua sijoitusta niin sitten ajetaan hyvää kierrosaikaa ja varmistetaan mahdollisimman korkea lähtöpaikka viimeiseen kisaan.

Parhaimmillaan Huovinen olikin jo sijalla 12, kunnes takarenkaat alkoivat osoittaa kulumisen merkkejä. Lopputuloksista Huovisen nimi löytyy riviltä 15.

Kisaviikonlopun kolmannen kisan lähtöruudukko muodostuu aiempien kisalähtöjen nopeimpien kierrosaikojen mukaisesti. Huovisen nimissä oli viikonlopun yhdenneksitoista nopein kierrosaika, mutta kun kuljettajat saapuivat lähtöruudukkoon, ei suomalaista näkynyt missään.

– Ei meillä ollut tarkoitus startata varikolta. Ratissa oli jotain häikkää, enkä saanut vaihdettua vaihteita. Nilkutin ykkösellä ratavarikolle, jossa ratti vaihdettiin. Sen jälkeen auto yliohjasi tosi paljon, piti ajaa varovasti koko kisa, että saa edes joitain sarjapisteitä, Huovinen kertoi.

Span osakilpailun jälkeen Aleksanteri Huovinen on tällä hetkellä sarjapisteissä kymmenes, yhteensä pisteitä on saavuttanut 26 kuljettajaa. Vaikka kuskista riippumattomia tapahtumia on riittänyt viime aikoina liiankin kanssa, on oululaisnuorukaisella vielä luottoa jäljellä oleviin kisoihin.

– Pakkohan tämän tuurin on kääntyä joskus.

Seuraava osakilpailu ajetaan elokuun toisena viikonloppuna jälleen Snettertonin moottoriradalla. Yhteensä sarjassa ajetaan kahdeksan kilpailuviikonlopun aikana yhteensä 24 kisalähtöä. Kausi alkoi pääsiäisenä juuri Snettertonista, ja viimeiset sarjapisteet ovat jaossa syyskuussa Doningtonissa.

Lähde: Aleksanteri Huovisen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com