Huovisella voitokas Seinäjoen SM-rallin kenraali – “Meillä oli hyvä meno päällä”

14.6.2019 / 11:39
Joonas Huovinen Toivakka Rallissa viime viikonloppuna (Kuva: Pekka Karhunen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarja kaartaa Pohjanmaalle tänä viikonloppuna, kun Seinäjoen ympäristössä jaetaan kauden viidennet pisteet. SM3-luokassa Citroen C2:lla kilpaileva kaksikko Joonas Huovinen ja kartanlukija Arto Romppanen lähtevät jo tutuista asemista kilpailuun. Pisteiden takia ei tarvitse paineita ottaa, vaan maaliin on ajettava mahdollisimman kovaa.

Viime viikonloppuna Joonas Huovinen kävi ajamassa testikilpailun Toivakassa. Tiet eivät ehkä ihan täysin vastanneet Pohjanmaan teitä, mutta haastavuutta niissä riitti. Kuuden erikoiskokeen kilpailussa neljälle luokkapohjat ajanut Huovinen oli tyytyväinen luokkavoittoon päättyneeseen suoritukseen.

– Toivakan kilpailu toimi hyvänä välikilpailuna ennen tulevaa Pohjanmaan osakilpailua. Saatiin jälleen vietyä hommaa eteenpäin nuotin kanssa ja meillä oli hyvä meno päällä ensimmäisistä erikoiskokeista lähtien. Siihen pitää pyrkiä jatkossakin, ettei nukuta aamupäivän lenkillä. Vitosella auto lähti yhdeltä nypyltä yllättävän kovaan ilmalentoon ja siitä tuli vähän autoon vauriota ja kuskeille niskakipua, mutta onneksi ei sen vakavampaa, Huovinen kertoo.

Keski-Suomen hyppyreillä lentolupakirjaan oikeuttavat harjoitukset vaativat välillä veronsa ja niin kävi myös tällä kertaa. Citroenin kimpussa on paiskittu töitä ahkerasti alkuviikolla. Kori tarvitsi vähän hienosäätöä, tukivarsia ja jäähdytintä on uusittu ja pyöränkulmia säädetty. Pohjanmaa Ralliin Huovinen lähtee nyt ensimmäistä kertaa.

– Ei ole ennen ajettu kyseisessä kilpailussa, mutta se taisi olla vuosi 2016, kun olimme Arton kanssa junnu cupissa ajamassa Lapuan kilpailussa. Silloin johdettiin kilpailua, mutta tiukka taistelu kilpailun voitosta päättyi uran ensimmäiseen kunnon ulosajoon viimeisellä erikoiskokeella. Tiestö varmaankin on samantyyppistä kuin siellä, eli melko tasaista, jouhevaa ja todella vauhdikasta.

Tavoitteeksi Huovinen asettaa selkeästi kympin joukkoon sijoittumisen. Tällä hetkellä SM3-luokan pisteissä sijalla 11. oleva joensuulainen hakee nousujohteista käyrää suorituksilleen loppukaudella, eli vauhdin odotetaan nousevan kilometrien karttuessa.

Huovinen ja Romppanen starttaavat reitille numerolla 15.

Teksti: Joonas Huovinen Rallying -tiimin tiedote


Facebook kommentit