Huovisen F3-kausi päättyy Doningtonissa – “Olisihan se hienoa päättää kausi voittoon”

7.9.2016 / 20:58

[ A- ] / [ A+ ]

Britannian F3-mestaruussarjan viimeinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Doningtonin moottoriradalla Englannissa. Double R Racing –tiimissä kilpaileva Aleksanteri Huovinen lähtee finaaliviikonloppuun kahdeksannelta sijalta. Edellinen hyvä osakilpailu ja huolellinen valmistautuminen antaa odottaa paljon sarjan päätösosakilpailulta.

BRDC British Formula 3 Championship –sarjan finaaliosakilpailun näyttämönä toimiva Donington Park on sarjan ainoalle suomalaiskuskille, Oulusta kotoisin olevalle Aleksanteri Huoviselle uusi tuttavuus.

– Alustavien suunnitelmien mukaan meidän piti ajaa testejä Doningtonissa heti edellisen osakilpailun jälkeen. Näin ei kuitenkaan käynyt, joten olen tutustunut rataan simulaattorilla, kertoo 19-vuotias Huovinen.

Edellinen osakilpailu ajettiin Snettertonissa yli kuukausi sitten. Tuolloin hyvä tasainen kisaviikonloppu nosti Huovisen sijoitusta sarjapisteissä ja ennen viimeistä osakilpailua sijoitus on kahdeksas. Yhteensä pisteitä on saavuttanut 27 kuljettajaa.

– Pitkästä aikaa saimme Snettertonissa ehjän kisaviikonlopun! Tiimin kanssa painettiin hommia enemmän kuin aiemmin ja se tuotti tulosta. Samalla kaavalla on tarkoitus jatkaa nytkin ja saada tälle kaudelle positiivinen lopetus. Olisihan se hienoa päättää kausi voittoon.

Vaikka se ihan kirkkain eli BRDC British Formula 3 Championship –sarjan mestaruus on jo lipunut Huovisen käsistä, on kauden päätöksessä vielä paljon pelissä.

– Neljällä kuljettajalla on vielä mahdollisuus sarjan mestaruuteen. Tämä tulee ihan varmasti näkymään radalla viikonloppuna, kun kuskit haluavat varmistaa mahdollisimman suuret pistepotit eivätkä ota turhia riskejä. Nämä tilanteet pitää ehdottomasti hyödyntää ja kerätä itselle paljon sarjapisteitä, suunnittelee Huovinen.

Finaaliviikonlopun aikataulu noudattaa tuttua kaavaa: perjantaina ajetaan harjoitukset, lauantaina on vuorossa aika-ajo ja yksi kisalähtö ja sunnuntaina kaksi kilpailulähtöä. BRDC British Formula 3 Championship –sarjassa ajetaan kahdeksan kilpailuviikonlopun aikana yhteensä 24 kisalähtöä. Kausi alkoi pääsiäisenä Snettertonista ja päättyy nyt Dongintoniin.

Pistetilanne ennen Doningtonin finaalia

1) Ricky Collard (GBR) Carlin, 438
2) Matheus Leist (BRA) Double R Racing, 423
3) Thomas Randle (AUS) Douglas Motorsport, 387
4) Toby Sowery (GBR) Lanan Racing, 376
5) Enaam Ahmed (GBR) Douglas Motorsport 288
6) Lando Norris (GBR) Carlin, 247
7) Tarun Reddy (IND) Fortec Motorsports, 246
8) Aleksanteri Huovinen (FIN) Double R Racing, 223

Lähde: Aleksanteri Huovisen tiedote
Kuva: Jakob Ebrey Photography


Facebook kommentit