Huovisen kausi jatkuu viikonloppuna Spassa7.7.2016 / 12:46
Saako Aleksanteri Huovinen nimensä tuloslistan kärkipäähän Span radalla? (kuva: Jakob Ebrey)

[ A- ] / [ A+ ]

Britannian F3-mestaruussarja siirtyy lyhyen kesätauon jälkeen Manner-Euroopan puolelle. Sarjan kuudes osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna F1-kisoista tutulla Span moottoriradalla. Kuudentena sarjassa olevan, Double R Racing –tiimissä kilpailevan Aleksanteri Huovisen tavoitteena on saada nimi tuloslistan kärkipäähän.

BRDC British Formula 3 Championship -sarjan ainoalle suomalaiskuskille, Oulusta kotoisin olevalle Aleksanteri Huoviselle Spa-Francorchamps on entuudestaan tuttu.

– Ajettiin alkuvuodesta Spassa testiä. Alkuun homma ei oikein toiminut vaihdelaatikkovian vuoksi. Kun se saatiin korjattua, alkoi ajo kulkemaan tosi hyvin ja sainkin aivan huippuaikoja.

– Tykkään kovasti Span radasta, siinähän on paljon korkeuseroja. Radalla on hyvä flow, sanaili Huovinen ennen Belgiaan lähtöä.

Edellinen osakilpailu ajettiin lähes kuukausi sitten Silverstonessa. Kisa ei sujunut 19-vuotiaan Huovisen osalta aivan käsikirjoituksen mukaisesti, kun sekä rankkasade että muiden kuljettajien kolarointi häiritsivät kilpailua. Lyhyen kesätauon Aleksanteri on viettänyt kotimaisemissaan Oulussa.

– Kiva päästä ajamaan pitkän tauon jälkeen! Tavoitteena on saada kurssi kääntymään ylöspäin, joten voitosta lähdetään taistelemaan.

Span kisaviikonloppu noudattaa sarjan normaalia kisaformaattia, mutta harjoitukset aloitetaan jo torstaina. Perjantaina on vuorossa aika-ajo ja yksi kisalähtö ja lauantaina kaksi kilpailulähtöä. BRDC British Formula 3 Championship –sarjassa ajetaan kahdeksan kilpailuviikonlopun aikana yhteensä 24 kisalähtöä.

Lähde: Aleksanteri Huovisen tiedote


Facebook kommentit