MOTORSPORT

Hurjan ulosajon kokenut Selivaara mukana rallin SM-sarjan finaalikisassa – “Aivan päätön ideahan se oli”

Nelisen viikkoa sitten Antti Selivaara ajoi rajusti ulos testikisassaan Pohjanmaa Rallissa, jonka jälkeen Subaru-kuljettaja oli varma siitä, että kisakausi 2017 oli ohi.

Moni taho ihmetteli ja otti positiivisena tiedon vastaan, että Antti Selivaara ilmoittautui mukaan Rallin SM-sarjan päättävään Lempäälän osakilpailuun, joka ajetaan tulevana viikonloppuna.

– Jo ensimmäisenä aamuna onnettomuuden jälkeen päätin, että tulen tekemään kaikkeni kuntoutuakseni mahdollisimman nopeasti. Nyt on poljettu kuntopyörää tuntitolkulla ja tehty kuminauhajumppaa. Tuli kyllä muutoksia normaaliin treeniohjelmaan, ei vedetty enää 700 leukaa viikossa, Selivaara hymähtää.

– Kaksi viikkoa onnettomuuden jälkeen aloin suunnitella, josko sitä pystyisi ajamaan päätöskisassa Tampereen ympäristön hienoilla teillä. Aivan päätön ideahan se oli! Nyt kuitenkin ollaan valmistautumassa viikonlopun kisaan, tosin vähän eri tavoitteilla ja asenteella kuin normaalitilanteessa, Selivaara taustoittaa.

Tosin vasta kisaviikon keskiviikkona tuli varmistus, että sisukas porilainen pystyy kuntonsa puolesta starttaamaan tulevaan ralliin.

– Kävin ajamassa pienen testin harjoitusautollani. Tarkoituksena oli lähinnä todeta mitä kroppa sanoo, kun vedetään turvavyöt piukalle ja ajetaan. Ennakko-odotuksista huolimatta tuntemukset olivat yllättävän hyviä. No, kisahan on pitkä ja sitä nyt vielä pysty arvaamaan, kestääkö ukko maaliin asti, Selivaara pohtii.

Selivaara on ennen SM-sarjan kauden finaalikisaa SM2-luokan pisteissä viidentenä. Tulevassa Lempäälän SM-rallissa ei kuitenkaan tulokset ja pisteet ole päällimmäisenä mielessä.

– Tällä kertaa ei ole minkäänlaisia tulostavoitteita, vaan lähdetään ”nollaamaan kovalevyä” ja hakemaan onnettomuuden jäljiltä parempia rallifiiliksiä, Selivaara päätti.

Selivaara ja kartanlukija Teemu Horkama starttaavat Subarulla kilpailuun numerolla 14.

Teksti: Jarno Saari, Antti Selivaaran tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com