Huttunen ja Kopecky hurjassa sekuntitaistelussa Rally Bohemiassa

11.7.2020 / 15:34
Jari Huttunen avasi Rally Bohemian vahvasti (Kuva: ERC Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Tshekissä tänä viikonloppuna ajettava Rally Bohemia on käynnistynyt Jari Huttusen komennossa.

Vaikka Jari Huttunen kilpaileekin perinteitä pursuvassa ja aina niin haastavassa Rally Bohemiassa nyt ensimmäistä kertaa urallaan, on Hyundai-kuljettaja napannut yleiskilpailun johtopaikan haltuunsa kuuden ajetun erikoiskokeen jälkeen. Huttunen yhdessä kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa saapuivat ensimmäiselle pidemmälle huoltotauolle 1,1 sekunnin johtoasemassa tämän kilpailun aiemmin kahdeksan kertaa voittaneeseen Jan Kopeckyyn nähden.

Huttunen avasi kilpailun kolmanneksi nopeimmalla ajalla, lyöden seitsemänneksi sijoittuneen Kopeckyn peräti 3,8 sekunnilla. Huttunen kommentoi erikoiskokeen maalissa, että sateen kastelemalla asfaltilla oli paikoitellen todella liukkaita kohtia ja samoilla linjoilla oli myös Kopecky.

– Vaikeat olosuhteet, pitoa ei ole juuri ollenkaan. Erityisesti leveissä kohdissa luisti paljon. Pitää ottaa varovasti, Kopecky korosti.

Toisella erikoiskokeella Huttunen täräytti pohja-ajan ja tällä kertaa Kopecky hävisi 2,8 sekuntia. Huttunen nousi yleiskilpailussa johtoon, kun taas Kopecky otti paikkansa neljäntenä. Kolmannellakaan erikoiskokeella ei komentojärjestys tämän kaksikon kohdalla muuttunut, vaan Huttunen ajoi toiseksi nopeimman ajan, Kopeckyn hävittyä nyt 0,4 sekuntia. Tshekki nousi kuitenkin kokonaistilanteessa kolmanneksi, mutta eroa Huttuseen oli jo seitsemän sekuntia.

Kolmella seuraavalla erikoiskokeella Kopecky näytti miksi on menestynyt Rally Bohemiassa aiempina vuosina niin loistavasti. Skodan tehdaskuljettaja ajoi kolme peräkkäistä pohja-aikaa ja kavensi eron Huttuseen nähden 1,1 sekuntiin. Nämä kaksi kuljettajaa ovat nyt myös yleiskilpailun kärkikaksikko.

– Olosuhteet olivat nyt kuivemmat, eikä minulla ole tästä kilpailusta aiempaa kokemusta, Huttunen viittasi parilla viimeisimmällä erikoiskokeella parantuneisiin olosuhteisiin, joista Kopecky selkeästi hyötyi.

Yleiskilpailun kolmantena on vanhemmalla Ford Focus RS WRC -autolla kilpaileva Vaclav Pech Jr, jolla eroa Huttuseen on 3,8 sekuntia. Neljäntenä yleiskilpailussa ja R5-autoista kolmantena oleva Filip Mares on jäänyt kärjestä jo 16,2 sekuntia. Lauantain ohjelmassa on vielä viisi erikoiskoetta, joista ensimmäinen käynnistyy Suomen aikaa kello 16.31. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Rally Bohemian yleiskilpailu 6/18 ek:ta

1) Jari Huttunen (Hyundai i20 R5) 25.01,0
2) Jan Kopecky (Skoda Fabia Rally2 Evo) + 1,1
3) Vaclav Pech Jr (Ford Focus RS WRC ’06) + 3,8
4) Filip Mares (Skoda Fabia Rally2 Evo) + 16,2
5) Simon Wagner (Skoda Fabia Rally2 Evo) + 22,4
6) Petr Semerad (Skoda Fabia Rally2 Evo) + 24,1
7) Jan Cerny (Volkswagen Polo GTI R5) + 38,3
8) Miroslav Jakes (Skoda Fabia R5) + 45,3
9) Erik Cais (Ford Fiesta R5 MK2) + 52,1
10) Tomasz Kasperczyk (Volkswagen Polo GTI R5) + 1.09,5

Huttusen keskinopeus: 102,0 km/h
Ek-pohja-ajat: Kopecky 3, Pech Jr 2, Huttunen 1

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit