MOTORSPORT

Huttunen kilpailee ensimmäistä kertaa Euroopan ulkopuolella – “Kahden parhaan joukkoon”

Rallin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan Meksikon soralla tänä viikonloppuna. Hyundain kuljettajien kehitysohjelmaan kuuluvan Jari Huttusen tavoite uran ensimmäisessä Meksikon MM-rallissa on ajaa ehjä suoritus ja sijoittua WRC2-luokassa kärkikaksikkoon.

Jari Huttunen, 24, avasi kilpailukautensa kuluvan vuoden osalta Ruotsin MM-rallista helmikuussa, missä sijoitus WRC2-luokassa oli seitsemäs ja luokan MM-pisteistä ajavista kuljettajista kuudes. Ilman yhtä lumihangessa vierailua kaksi luokan pohja-aikaa ajanut Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo olisivat taistelleet luokan kärkikolmikon sijoituksista.

– Kaiken kaikkiaan olin tyytyväinen siihen miten Ruotsin MM-ralli sujui ja Hyundain i20 R5 -auton suorituskykyyn. Oli osa-alueita, missä olisimme voineet parantaa, mutta oli myös paljon positiivisia asioita, joita pystyimme ottamaan mukaan siitä kilpailusta, Huttunen sanoo Hyundain tiedotteessa.

Ruotsin MM-ralli oli Huttuselle ensimmäinen virallinen kilpailu Hyundain kuljettajien kehitysohjelmassa. “Varaslähdön” projektiinhan Hyundai ja Huttunen ottivat jo viime syksynä Walesissa, mutta nyt kiuruveteläinen esiintyi siis ensimmäistä kertaa virallisesti kehitysohjelman kuljettajana MM-sarjassa.

– Olimme vaikuttuneita siitä, kuinka Jari ja Antti lähestyivät Ruotsin MM-rallia ja kuinka he suoriutuivat siitä. Kyseessä oli heille oppimiskokemus, heidän ensimmäisellä täydellä WRC2-kaudellaan. He pystyivät näyttämään nopeuttaan ja johdonmukaisuuttaan, taistellen säännöllisesti luokan kärkikolmikon ek-ajoista. Meksiko tarjoaa heille jälleen yhden arvokkaan tilaisuuden saada oppia soralla ja odotammekin innolla näkevämme sen mihin he pystyvät osallistuessaan ensimmäistä kertaa tähän kilpailuun, Hyundain tallipäällikkö Michel Nandan ennakoi.

 

Selivaara logo 2017

 

“Nyt on mahdollisuus hyviin pisteisiin”

Huttuselle tuleva Meksikon MM-ralli on uran ensimmäinen kilpailu Euroopan ulkopuolella.

– Meksiko on jälleen täysin uusi kokemus minulle. Koskaan en ole siellä kilpaillut aiemmin, joten helppoa se ei tule olemaan, Huttunen tiedostaa.

Vastaansa Huttunen tulee saamaan muun muassa Skodan tehdastallin kaksikon, hallitsevan maailmanmestarin Pontus Tidemandin, sekä ensimmäistä kilpailuaan Skodan tehdastallissa ajavan Kalle Rovanperän.

– Tavoitteenamme on ajaa puhdas kilpailu ja saada sitä kautta hyvä tulos. Lähdemme ajamaan omaa perusvauhtiamme ja sijoittuminen kahden parhaan joukkoon luokassa on tyydyttävä lopputulos. Suurimmat haasteet ovat varmasti meille täysin uudet tiet ja lämpötila. Korkealla vuoristossa tehonpuute vaivaa autoja ja olosuhteet ovat muutenkin rankat, joten erityisesti koneen ja jarrujen lämpötilaa pitää muistaa tarkkailla, Huttunen sanoo tiedotteessaan.

Huttusen manageri Marcus Grönholm osallistui Meksikon MM-ralliin urallaan neljä kertaa. Grönholmin paras saavutus tässä Pohjois-Amerikan MM-rallissa oli toinen, johon inkoolainen ylsi kahdesti, vuosina 2005, sekä 2007.

– Malttia, malttia, malttia! Nyt on mahdollisuus hyviin pisteisiin. He ovat siellä ensimmäistä kertaa, joten paljon on uutta ja nuotit ovat varmasti alkuun vähän hukassa. Ja kyllä tässä muutamia muitakin vinkkejä on Jarille etukäteen annettu, Grönholm taustoittaa.

Hyundai ei ole vielä MM-tasolla WRC2-luokassa suurempaa menestystä parin menneen vuoden aikana saavuttanut, mutta i20 R5 -auton kehitystyö on jatkuvaa ja siitä yhtenä osoituksena talli tuo Meksikoon viikonloppuna uudistuksia konepellin alle.

– Saimme tähän kilpailuun moottorin uuden kehitysversion. Ajettavuutta koitamme kehittää koko ajan. Teiden kunto on sellainen, että todennäköisesti koko aikaa ei voi ajaa täysillä, jotta auto kestää maaliin asti, Huttunen pohtii.

Meksikon MM-rallin testierikoiskoe ajetaan Suomen aikaa torstaina kello 17.00 alkaen. Ensimmäinen erikoiskoe on puolestaan ohjelmassa torstain ja perjantain välisenä yönä kello 4.08. Rallin loppuratkaisuja seurataan Suomessa parhaaseen mahdolliseen katseluaikaan, sunnuntai-iltana.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com