Huttunen koki Puolassa kulttuurishokin – “Jyväskylän voitto ei tuo paineita”

4.8.2017 / 08:25
Jari Huttunen ajaa Puolan EM-rallissa Opelin tehdastiimin väreissä (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime viikonloppuna Suomen MM-rallissa WRC2-luokan voittanut Jari Huttunen kilpailee tänä viikonloppuna Puolassa rallin EM-pisteistä Opelin tehdastallin riveissä. Huttunen hyppää Rzesow Rallissa R5-luokan nelivetoisesta Skoda Fabiasta tutun kaksivetoisen Opel Adam R2:n rattiin ja samalla ajoalusta vaihtuu sorasta asfalttiin.

Marcus Grönholmin suojatin tavoitteena on kasvattaa pistetiliään EM-sarjan Junior U27 -luokassa. Puolaan lähdettäessä Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo ovat sarjassa kolmantena, 40 pistettä brittiläistä tallikaveriaan Chris Ingramia perässä. Sarjassa toisena oleva, kotikisaansa ajava puolalainen Aleks Zawada, on kaksi pistettä Huttusta edellä.

Torstaina ajetulla testierikoiskokeella Huttunen kellotti luokkansa nopeimman ajan, joten asfalttiajon niksit ovat edelleen hallussa.

– Kyllähän paluu nelivetoisesta kaksivetoiseen oli tietysti pieni kulttuurishokki. Tuntui, että ajo ei osunut kohdalleen, mutta aika oli näköjään hyvä. Tavoitteena on luokkavoitto tai ainakin se, että Ingram jää taakse, sillä muutoin piste-ero venyy kyllä jo turhan suureksi, Huttunen sanoo.

Puolassa on luvassa monipuolinen asfalttiralli, jossa erikoiskokeiden tiet vaihtelevat huippunopeista osuuksista kapeisiin ja pomppuisiin. Myös olosuhteet haastavat kaluston ja kuljettajat.

– Nuotituksessa oli parhaimmillaan 37 astetta lämmintä. Jos kisassa on yhtä kuumaa, on auton ohjaamossa taatusti tukalat oltavat. Kova kuumuus laittaa myös auton jarrut todelliseen testiin. Jyväskylän voitto ei tuo paineita, nelivetovauhdin löytyminen niin nopeasti Jyväskylässä oli minulle iso asia, mutta nyt on taas eri auto ja eri kisa. Huttunen kertoo.

Rzeszow Ralli on Kaakkois-Puolassa ajettava asfalttiralli, jossa on kaikkiaan 11 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy reilut 214. Rallin ensimmäinen erikoiskoe starttaa perjantaina kello 11.50. Maalijuhlallisuuksia vietetään lauantai-iltana kello 18.30. Huttunen ja Linnaketo kilpailevat rallissa numerolla 32.

Teksti: Jari Huttunen Racingin tiedote


Facebook kommentit