MOTORSPORT

Huttunen kolmatta kertaa Saksan MM-rallissa – “Hyvät tulokset kahdelta edelliseltä vuodelta”

Suomen MM-rallissa WRC2-luokassa toiseksi sijoittunut Jari Huttunen lähtee ensimmäistä kertaa Hyundailla asfalttiralliin, kun Saksan MM-ralli käynnistyy tänään torstaina.

Tavoitteena Jari Huttusella ja kartanlukija Antti Linnakedolla on auton kehitystyön ja kokemuksen kartuttamisen lisäksi hätyytellä WRC2-luokan kärkisijoituksia. Suomen MM-rallin hyvän tuloksen myötä WRC2-luokan MM-pisteissä kuudenneksi noussut kuljettaja viihtyy hyvin asfalttiralleissa.

– Tietysti tavoitteena on kerätä kokemusta, mutta jos maalissa olemme luokan palkintokorokkeella, niin siihen voi olla todella tyytyväinen. Kilpailu on erittäin kovaa, sillä täällä on mukana monta hyvin asfaltilla ajavaa kuljettajaa, Huttunen muistuttaa.

Huttunen on kilpaillut Saksan MM-rallissa aiemmin kaksi kertaa. Vuonna 2016 hän ajoi Opel-merkkiluokan voittoon ja varmisti samalla sarjan mestaruuden. Viime vuonna Huttunen voitti Saksan asfaltilla R2-luokan autolla luokkansa ylivoimaisesti. Nyt edessä on uusi haaste, kun alla on ensimmäistä kertaa asfaltilla Hyundai i20 R5 -auto.

– Tämä on kauden toinen MM-osakilpailu, josta meillä on aiempaa kokemusta ja asfalttiralleissa ajaminen on sujunut, joten siinä mielessä lähtökohdat ovat hyvät. Tämä on kuitenkin ensimmäinen asfalttirallini Hyundailla ja ylipäätään nelivetoisella ralliautolla, joten opittavaa riittää. Ajoimme ennen kilpailua noin 300 kilometriä testiä ja pikkuhiljaa auto osuu paremmin käteen, Huttunen taustoittaa.

Saksan MM-ralli starttaa torstai-iltana ja viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina. Kaikkiaan rallissa on 18 erikoiskoetta ja kilometrejä niille kertyy yhteensä 325.

– Meillä on täältä hyvät tulokset alla kahdelta edelliseltä vuodelta, joten hyvillä fiiliksillä lähdemme matkaan. Keliolosuhteet ovat vaihtelevat ja minulle sopii sekä kuiva, että märkä asfaltti. Tärkeintä olisi, että olosuhteet pysyisivät kaikille tasapuolisina erikoiskokeiden aikana. Hieno ja vaativa kisa on jälleen edessä, Huttunen ennakoi.

Teksti: Jari Huttusen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com