Huttunen maltillinen, Grönholm odottaa kolmen joukkoon – “Jari on nopea, todella nopea”

26.7.2017 / 23:41
Jari Huttunen vauhdissa Autoglym Rallissa pari viikkoa ennen Jyväskylää (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Jari Huttunen starttaa torstaina uransa toiseen nelivetoralliin. Skoda Fabia R5:llä kilpaileva Marcus Grönholmin suojatti lähtee Jyväskylän MM-rallin WRC2-luokkaan maltillisin tavoittein keräämään kokemusta ja kellottamaan hyviä aikoja.

Kaksi viikkoa sitten ajetussa kansallisessa Autoglym Rallissa Opelin tehdaskuljettaja Jari Huttunen näytti kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa nelivetovauhtiaan ennättäen johtaa Skodallaan R5-luokkaa ennen ulosajoa luokan kakkostilalta.

Viime viikonloppuna hän kävi ajamassa Opel Adam R2:lla Itävallassa Rallye Weiz –asfalttirallin. Sieltä lohkesi luokkavoitto ja kilpailun nopeimman kaksivetoauton titteli. MM-ralliin Huttunen ja Linnaketo valmistautuivat ajamalla kisaviikon maanantaina 100 kilometriä testiä Skodalla legendaarisella Palsankylän erikoiskokeella. Auto on nyt Autoglym Rallin jäljiltä kunnossa ja miehistön tuntuma autoon hyvä.

– Ykköstavoite on puhdas kisa ja maaliin pääsy. Auto osuu käteen ja se on kyllä mielestäni todella hyvä, kokemusta siitä on kuitenkin vielä vähän, joten se on hyvä muistaa. Aloitetaan maltilla ja kiristetään tarvittaessa, erikoiskoeaikoja verrataan tietysti koko ajan luokan kärkikuljettajaan ja katsotaan sitten sunnuntaina mikä on lopputulos, Huttunen pohtii tiedotteessaan.

Huttunen on kilpaillut Jyväskylässä aiemmin vuonna 2015, jolloin hän pääsi kilpailuun Tulevaisuuden Tähti –kilpailun voiton myötä etuvetoisella Citroenilla. Tuolloin kisa oli hänelle vaikea, kuljettaja kärsi ruokamyrkytyksestä ja autokin sai hypyn alastulossa siipeensä.

– Jyväskylä on pitkä kilpailu, joten suoritusvarmuuden merkitys on suuri. Kisan ratkaisut koetaan varmaankin Ouninpohjan maisemissa. Minulle “Ouni” oli viimeksi vaikea, siellä mennään kovaa ja tuntuu, että auto on enemmän ilmassa kuin tiellä, Huttunen kuvailee.

Marcus Grönholmin mukaan tärkeintä tässä rallissa on saada Huttuselle lisää rutiinia ja varmuutta. Suojattinsa suorituskykyä kaksinkertainen maailmanmestari ei epäile.

– Jari on nopea, todella nopea, minä tiedän sen ja moni muukin tietää. Jyväskylässä hänen pitää malttaa aloittaa nätisti. Toisaalta rytmikin on löydyttävä heti, sillä täällä mennään koko ajan kovaa. Neuvon häntä lähinnä pikkujutuissa, ainakin tiedän muutamia sellaisia paikkoja joissa ei kannata hölmöillä. Ehjä kisa, hyvät erikoiskoeajat ja luokassa kolmen joukkoon, kaikki siitä ylöspäin on bonusta, Grönholm sanoo.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstai-iltana.

Lue myös! Huttunen loistavassa vauhdissa Itävallan asfaltilla – ”Vaikein mitä on tähän asti ajettu” (24.7.2017)

Teksti: Jari Huttunen Racingin tiedote


Facebook kommentit