Huttunen toi Hyundaille historiallisen voiton, tallipäällikkö noteerasi – “Kiitos”

17.2.2020 / 08:22
Jari Huttunen Hyundailla Ruotsin MM-rallissa (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Jari Huttusen voidaan sanoa toimineen jo pitkään Hyundain i20 R5 -auton keulakuvana ainakin menestyksen osalta, mutta siitä huolimatta kiuruveteläinen huippulahjakas kuljettaja joutuu elämään lähes koko ajan epävarmuudessa uransa jatkon suhteen.

Paljon on ehtinyt vettä virrata Vantaanjoessa sen jälkeen, kun Hyundain i20 R5 -auto nähtiin ensimmäistä kertaa lähtöviivalla rallin MM-sarjassa. Hyundain nykyinen WRC-ohjelma toi korealaismerkin tehdastallina mukaan rallin MM-sarjaan kaudella 2014. R5-projekti sai lähtölaukauksensa kilpailujen osalta kesän 2016 Belgian EM-rallista, missä Kevin Abbring ajoi uutuusautoa nolla-autona.

Varsinainen debyytti kilpailujen osalta oli Korsikan MM-ralli samaisena vuonna. Abbring kilpaili Hyundain tehdastallin väreissä, mutta kilpailu päättyi keskeytykseen. Sen sijaan yksityistiimin Hyundailla kilpaillut Fabio Andolfi ajoi WRC2-luokassa kuudenneksi. Hyundai i20 R5 -autoilla on startattu vuosina 2016-2020 ralleihin ympäri maailmaa reilut 1100 kertaa, voittoja on kertynyt reilut 100, mutta MM- ja EM-rallien osalta voitot ovat kiertäneet. Ennen viime viikonloppua.

Jari Huttunen kun meni ja ajoi Ruotsin MM-rallissa historiallisen voiton Hyundaille, olemalla ykkönen WRC3-luokassa, sekä kirjauttamalla myös ykkössijan RC2-luokan epävirallisessa yleiskilpailussa. Kyseessä on Hyundai i20 R5 -auton historian ensimmäinen osakilpailuvoitto rallin MM-sarjassa ja tämän myös Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo noteerasi erikseen WRC-tallinsa tiedotteessa.

– Haluan lausua kiitokseni Jari Huttuselle, hänen kartanlukijalleen Mikko Lukalle, sekä 2Brally-tiimille uskomattomasta kokonaiskilpailun voitosta RC2:ssa, Adamo hehkutti.

Suomalainen rallitoimittaja Jarno Saari julkaisi Twitterissä videon (katso alapuolelta), missä Adamo käy kesken kilpailun lauantaina puolalaisen 2Brally-tiimin varikkoteltassa. Adamo päätyy juttelemaan Huttusen kanssa ja toivon mukaan italialaisen suusta pääsi muutakin kuin sitä perinteistä “rallijargonia”, esimerkiksi “lupaus paremmasta huomisesta” tallin väreissä.

– Toivottavasti tämä poikii Jarille enemmän kisoja tulevaisuudessa, Huttusen manageri Marcus Grönholm toivoi suojattinsa komean voiton jälkeen.

Kyseessä ei todellakaan ollut ensimmäinen kerta, kun Huttunen toi Hyundain R5-autolle historiallista menestystä. Vuoden 2018 Suomen MM-rallissa Huttunen ajoi Hyundailla WRC2-luokassa toiseksi ja tuo kakkossija oli näihin päiviin asti korealaismerkin R5-projektin paras saavutus MM-sarjassa. Samaisena vuonna Huttunen ajoi Puolan EM-rallissa Hyundailla yleiskilpailussa toiseksi ja kyllä, tuo sijoitus on edelleen i20 R5 -auton paras sijoitus EM-sarjassa tähän mennessä.

Syksyllä 2017 Hyundai järjesti kaksivaiheisen valintatilaisuuden, jonka voittaja valittiin kaudelle 2018 Hyundain nuorten kuljettajien kehitysohjelmaan. Huttusen lisäksi valintatilaisuudessa mukana olivat muun muassa Kalle Rovanperä, Emil Lindholm, Emil Bergkvist, Gus Greensmith, Karl Kruuda, sekä Pierre-Louis Loubet. Voiton nappasi Huttunen, joka tuon jälkeen on ollut osa Hyundain kilpailutoimintaa reilut pari vuotta.

Tänä vuonna Hyundai aloitti uuden junioriohjelman rallissa, jonka kuljettajista Ole Christian Veiby ja Nikolay Gryazin kilpailevat MM-sarjassa WRC2-luokassa. Grönholm myönsi Iltalehden haastattelussa pari viikkoa sitten, että tässä kohtaa raha oli ratkaisevassa roolissa valintoja tehdessä. Huttunen päätyi puolalaistiimin väreihin ja kauden 2020 ohjelmassa ovat tällä hetkellä nyt ajetun Ruotsin MM-rallin lisäksi Suomen MM-ralli, sekä Puolan rallisarja.

– Kyllä he haluavat auttaa Huttusta, mutta he valitsivat Veibyn ja Gryazinin. Se oli pelkkä rahajuttu. Veiby ja Gryazin ajavat toki ihan hyvin, mutta kyllä Huttunen olisi saanut paikan, jos olisimme pystyneet keräämään rahat paikkaa varten. Sanoin heti, että me ei pystytä siihen, Grönholm myönsi Iltalehdelle.

Ruotsin MM-rallissa Huttunen oli yhdeksästä ajetusta erikoiskokeesta Veibya ja Gryazinia nopeampi seitsemällä, vaikka suomalainen ajoikin Hyundain i20 R5 -auton “vanhemmalla painoksella”, norjalaisen ja venäläisen nauttiessa kehitysversion tuomasta edusta. Adamo on tunnettu tallipäällikkönä, joka halutessaan tekee isojakin päätöksiä nopeasti. Vaisun alkukauden ajanut Gryazin saikin palautetta tiedotteen välityksellä, että suoritustason olisi hyvä nousta ja nopeasti.

– Toivomme, että Nikolay parantaa ja nopeasti ja tottuisi meidän autoomme paremmin, Adamo toivoi.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Meksikossa maaliskuussa.

 

 

Lue myös! Suomalaisille kaksoisvoitto, Huttuselta väkevä näyte osaamisesta – “Urani hienoin voitto” (17.2.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit