MOTORSPORT

Huttusen voitonjuhlat jäävät tälläkin kertaa lyhyiksi – “Huomenna Tshekkiin ja tiistaina alkaa nuotitus”

Jari Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon kuluvan kesän voittoputki sai jatkoa komealla tavalla sunnuntaina päättyneessä Saksan MM-rallissa. Kaksikko voitti asfaltilla ajetun MM-rallin RC4-luokan ylivoimaisen esityksen päätteeksi yli kolmen minuutin voittomarginaalilla.

Saksan MM-rallissa ajettiin 21 erikoiskoetta ja niistä Jari Huttunen oli RC4-luokan nopein viittä vaille kaikilla, eli luokkapohjia kertyi yhteensä 16 kappaletta. Toiseksi sijoittunut Timo van der Marel hävisi lopputuloksissa Huttuselle kolme minuuttia ja 15,1 sekuntia.

– Aloitettiin aika järkevästi. Perjantaina homma meni aika haastavaksi, kun vettä tuli aika lailla. Mutta minä tykkäsin siitä. Muille se tuntui olevan vaikeampaa ja tuli aika isoja eroja siinä kohtaa, Huttunen kertaa kilpailun kulkua UrheiluUutiset.comin haastattelussa.

Perjantain ensimmäiselle huoltotauolle saavuttaessa johtomarginaali oli reilut puoli minuuttia ja kun perjantai oli ajettu, niin eroa oli jo lähes minuutti. Kisan ainoa vastoinkäyminen osui lauantai-aamuun ja legendaarisen Panzerplatten erikoiskokeen ensimmäiselle ajokerralle.

– Panzerplattella tuli rengasrikko ja ajettiin 23 kilometriä kolmella renkaalla. Yllättävän vähän siinä sitten hävittiin, 45 sekuntia vain pohjista, neljänneksi nopeimman ajan tehnyt Huttunen ihmetteli.

Lauantain jälkeen Huttusen johtomarginaali oli jo reilut kaksi minuuttia, mutta siitä huolimatta sunnuntain neljälle viimeiselle erikoiskokeelle syntyi vielä neljä luokan pohja-aikaa.

– Ihan hyvin ja puhtaasti tuli. Auto toimi hyvin. Ainahan tietysti jotain tilanteita on, mutta ei mitään sellaista missä olisi aikaa mennyt. Ei siinä sen kummempaa. Hyvin meni, tutulla rauhallisella tyylillään tuoreimpaan voittoonsa suhtautuva Huttunen kommentoi.

“Vastasin, että jaksaa jaksaa”

Viime vuonna Huttunen ajoi Saksan MM-rallissa kaksi voittoa, mutta silloin kyseessä oli Saksan kansallisen sarjan kahtena päivänä ajetut osakilpailut. Tuorein kokemus Saksan asfaltilla ja nyt siis ihan MM-rallissa ei kuitenkaan eronnut millään tavalla viime vuodesta, vai?

– No ei oikeastaan mitenkään. Tai no ei tarvinnut ajaa kilpaa niin paljon kuin viime vuonna, se oli tietysti yksi ero, Huttunen naurahti.

– Aika paljon oli uusia pätkiä viime vuoteen verrattuna.

Opelille nyt ajettu ralli oli tottakai kotikilpailu, mutta Huttusen mukaan saksalaistallin reagointi kotimaisemista tulleeseen komeaan voittoon ei juurikaan eronnut aiemmista, muissa maissa ajetuista voitoista.

– Tyytyväisiä he tietysti olivat, mutta ei mitenkään normaalista poikkeavasti.

Myöskään Huttuselle itselleen se, että ajoi voittoon Saksassa saksalaisella autolla ei ollut mitenkään elämää suurempi kokemus.

– Kyllähän se on voitto muiden joukossa. Suomessa voittaminen on itselle tietysti kovempi juttu, Huttunen muistuttaa.

Huttuselle mennyt kesä on ollut huikea. Heinä- ja elokuussa 23-vuotias huippulupaus ajoi MM-luokkavoitot Suomen ja Saksan MM-ralleissa, sekä EM-luokkavoiton Puolassa. Näiden kolmen komean arvovoiton lisäksi tuli myös yksi luokkavoitto Itävallan rallisarjan osakilpailusta. Huttunen sanoo, että ei ole komeita voittojaan tässä kohtaa pysähtynyt sen suuremmin juurikaan miettimään. Ajatukset on aina suunnattu heti tuleviin kisoihin.

– En ole miettinyt, enkä oikein haluakaan miettiä. Toivon tietysti, että nämä auttaa tulevaisuutta ajatellen, kun pystyy tällä tavalla ajamaan ja saamaan tälläisiä suorituksia aikaan. Mutta en ota siitä paineita. Sitä jos alkaa liikaa miettimään, niin keskittyminen menee äkkiä siihen ja tulokset huonontuu. Siihen olen tyytyväinen, että ihan mihin tahansa on lähdetty ajamaan, niin on tuntunut hyvältä ja vauhtia on riittänyt, Huttunen korostaa.

Eikä Huttusen kiireinen kilpailukesä helpottanut vielä nyt ajetun Saksan MM-rallinkaan jälkeen, vaan:

– Huomenna lähden Tshekkeihin ja tiistaina alkaa nuotitus ensi viikonlopun EM-rallia varten. Marcus (Grönholm, Huttusen manageri) jo tuossa viestillä kyselikin, että joko alkaa tuntua siltä, että ei jaksa. Vastasin, että jaksaa jaksaa. Enemmänkin pelottaa se tilanne, kun sitten pääsee kotiin jossain välissä, että miten siellä viihtyy, kiireistä matkalaukkuelämää viimeiset pari kuukautta elänyt Huttunen naurahti.

Tshekin EM-ralli käynnistyy perjantaina 25. elokuuta. Huttunen taistelee EM-sarjassa Juniorit U27 -luokan mestaruudesta ja 100000 euron rahapalkinnosta.

Saksan MM-rallin RC4-luokan lopputulokset

1) Jari Huttunen (Opel) 3.26.35,1
2) Timo van der Marel (Opel) + 3.15,1
3) Julius Tannert (Ford) + 4.19,3
4) Taisko Lario (Peugeot) + 13.13,5
5) Raphael Astier (Peugeot) + 15.40,6
6) Nil Solans (Ford) + 16.39,9
7) Enrico Brazzoli (Peugeot) + 19.31,2
8) Jurgen Hohlheimer (Renault) + 27.10,5
9) Yannick Wendling (Peugeot) + 29.48,7
10) Nicolas Ciamin (Ford) + 31.39,8

Huttusen keskinopeus: 89,8 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Huttunen 16, Ciamin 4, Solans 1

Huttusen ja Linnakedon kesä 2017

22.07. Weiz Ralli, Itävalta, luokkavoitto
30.07. Suomen MM-ralli, WRC2-luokan voitto
05.08. Puolan EM-ralli, luokkavoitto, ERC3 ja Junior U27 voitot
20.08. Saksan MM-ralli, luokkavoitto

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com