Hyppää Kalliokosken kyytiin SuperCar-luokan A-finaaliin Honkajoella – Video!

12.7.2016 / 07:22

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu kaasuteltiin lauantaina Honkajoella. SuperCar-luokassa voittoon ajoi 18-vuotias Jere Kalliokoski, jolle kilpailu oli rallicrossin kuninkuusluokassa vasta uran kolmas ja voitto ensimmäinen. Voitto nosti Kalliokosken samalla myös SM-pisteissä johtoon.

Jere Kalliokoski on ajanut kuluvalla kaudella kaikissa kolmessa osakilpailussa palkintopallille. Hyvinkäällä sijoitus oli toinen, Kouvolassa kolmas ja nyt tuli siis ensimmäinen voitto.

– Se on siinä. Urani ehdottomasti hienoin voitto. Meillä oli ennen kilpailua auton kanssa paljon tekemistä moottorin kanssa. Kilpailun aikanakin koneessa oli käyntihäiriötä, mutta onneksi päästiin ajamaan voitosta, Kalliokoski kommentoi A-finaalin jälkeen.

Pohjanmaalta kotoisin oleva Kalliokoski edustaa Autoliitto Härmää ja voidaankin sanoa, että uran ensimmäinen voitto SuperCar-luokassa tuli kotiradalla.

– Tämä oli hieno voitto, sillä paikalla oli paljon yhteistyökumppaneita ja kavereita. Oli kotikisan tuntua. Honkajoki on tuttu rata. Onhan siitäkin apua, että olemme täällä testanneet autoa.

Kalliokoski aloitti viikko sitten varusmiespalveluksensa ilmavoimissa Tikkakoskella, joten kiitokset voitetun kilpailun jälkeen suuntautuvatkin tiimin lisäksi myös armeijan suuntaan.

– Iso kiitos kuuluu ilmavoimien kapteenille lomasta ja omalle huoltoporukalle. He ovat tehneet ennen kisaa paljon hommia auton kanssa.

Katso video yläpuolelta, koko SuperCar-luokan A-finaali kuvattuna Kalliokosken Skodan sisältä.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu 20. elokuuta Oulussa ja kausi päättyy 10. syyskuuta Kaanaalla, Tampereella.

Lue myös! Armeijasta lomalle ja SuperCar-luokan voittoon – Kolmas kerta toden sanoi Kalliokoskelle (10.7.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Haastattelut ja video: Kalliokoski Motorsportin tiedote
Kuva etusivulla: Jari Nurminen


Facebook kommentit