MOTORSPORT

Hyundai julkistaa ensi vuoden WRC-autonsa joulukuussa Monzassa

Rallin MM-sarjassa kuluva kausi lähestyy kovaa vauhtia loppuaan ja ajatukset alkavat jo kääntyä monella ensi kauteen. Tulevan kauden osalta tallien uusien autojen esittelytilaisuudet keräävät suurta mielenkiintoa niin median, kuin katsojienkin puolelta, siirtyyhän rallin MM-sarja kaluston uusien määritysten myötä ensi vuonna täysin uudelle aikakaudelle. Hyundai esittelee vuoden 2017 WRC-autonsa joulukuussa Italian Monzassa.

Medialle suunnattu tilaisuus järjestetään Monza Rally Show -tapahtumassa Italiassa legendaarisella Monzan moottoriradalla torstaina 1. joulukuuta. Hyundai Motorsportin tiedotteen mukaan talli aikoo osallistua tapahtumaan monellakin eri tapaa.

– Kyseessä on loistava tapahtuma ja Monza on ihanteellinen paikka käynnistää uuden WRC-automme taival. Uusien sääntöjen mukaiset autot tulevalla kaudella tulevat olemaan leveämpiä ja tehokkaampia ja olemme varmoja siitä, että ensi kaudesta tulee erittäin viihdyttävä, Hyundai Motorsportin tallipäällikkö Michel Nandan kommentoi tiedotteessa.

– Vaikka uuden auton julkistustilaisuus onkin mediatapahtuma, niin haluamme tarjota myös intohimoisille faneille mahdollisuuden osallistua. Uusi auto tulee olemaan esillä koko tapahtuman ajan ja lisäksi osallistumme mukaan kilpailuun uuden sukupolven i20 WRC -autolla. Kaiken kaikkiaan viikonlopusta tulee ikimuistoinen ja jälleen kerran yksi tärkeä luku tiimimme taipaleella, Nandan lisää.

 

Kuva: Hyundai Motorsport
Thierry Neuville ajaa Walesin MM-rallissa kahden ajopäivän jälkeen kolmantena (Kuva: Hyundai Motorsport).

 

Ero Volkswageniin kaventunut tänä vuonna merkittävästi

Hyundain uusi tuleminen rallin MM-sarjaan tapahtui vuonna 2014, jolloin Hyundai saavutti yhden voiton ja neljä palkintosijoitusta sijoittuen valmistajien MM-sarjassa neljänneksi. Viime vuonna voittoja ei tullut, palkintosijojen määrä oli sama kuin edellisenä vuonna, mutta valmistajien MM-sarjassa sijoitus koheni pykälällä.

Tänä vuonna Hyundai on murtautunut toden teolla rallin MM-sarjan huipulle. Palkintosijoituksia 11 ajetusta osakilpailusta on tullut yhteensä 10 ja voittoja kaksi. Kun parhaillaan käynnissä olevan Walesin MM-rallin jälkeen ohjelmassa on jäljellä enää vain Australian osakilpailu, on Hyundai jo varmistanut valmistajien MM-sarjassa vähintään kakkossijan.

Parhaiten Hyundain kehityksestä kolmen kauden aikana kertoo piste-erot sarjaa vuodesta 2013 lähtien dominoineeseen Volkswageniin nähden. Vuonna 2014 Hyundai hävisi Volkswagenille 260 pisteellä. Viime vuonna piste-eroa oli 189 pistettä ja tänä vuonna ennen Walesin osakilpailua enää vain 62 pistettä.

Hyundai jatkaa ensi vuonna samalla kuljettajatriolla kuin tänäkin vuonna, eli tallissa jatkavat Thierry Neuville, Dani Sordo, sekä Hayden Paddon.

Tommi Mäkisen johtaman Toyotan ensi vuoden auton esittelytilaisuus järjestetään Finlandia-talossa, Helsingissä tiistaina 13. joulukuuta.

Hyundain MM-osakilpailuvoitot 2014-2016

Saksa 2014: Thierry Neuville
Argentiina 2016: Hayden Paddon
Italia 2016: Thierry Neuville

Lue myös!

Rallybaron uudella Hyundailla mukaan rallin SM-sarjan kuninkuusluokkaan – ”Kalustohankinta on merkittävä” (28.10.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com