Hyundai kolmen kuljettajan voimin Australiaan, Sordo sivuun – “Logistiikan monimutkaisuus”

13.10.2017 / 11:12
Dani Sordon kauden viimeinen MM-osakilpailu on Walesin ralli (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan seuraavassa osakilpailussa Walesissa neljää autoa ajattava Hyundai lähtee kauden viimeiseen osakilpailuun Australiaan marraskuussa kolmen kuljettajan voimin. Australiassa Hyundain väreissä kilpailevat Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen, sekä Hayden Paddon.

Päätös tarkoittaa samalla sitä, että Dani Sordo ei osallistu Australian MM-ralliin. UrheiluUutiset.comin jo syyskuussa saamien tietojen mukaan Sordo, jolla on sopimus Hyundain kanssa myös kaudesta 2018, olisi lopettamassa rallin MM-sarjassa kuluvan kauden jälkeen ja siirtymässä rallicrossin MM-sarjaan ensi vuonna.

– Logistiikan monimutkaisuus tarkoittaa sitä, että emme pysty osallistumaan Australian MM-ralliin neljällä autolla, vaikkakin se olisi ollut ihanteellinen ratkaisu. Meidän oli tehtävä (kuljettajien osalta) päätös sillä perusteella mikä meidän mielestämme olisi vahvin kokoonpanoo tuomaan tallille parhaan mahdollisen tuloksen Australian soralta, Hyundain tallipäällikkö Michel Nandan sanoo tiedotteessa.

– Haluamme päättää kauden mahdollisimman kilpailukykyisenä antaen samalla itsellemme vahvat lähtökohdat ensi vuoteen. Se on tavoitteemme, Nandan lisää.

Viime vuonna Mikkelsen ajoi Australiassa voittoon Volkswagenilla ja Hyundain kaksikko Neuville-Paddon olivat sijoilla kolme ja neljä. Neuvillen ajama kolmas sija oli Hyundai-tallille sen ensimmäinen palkintosijoitus Australian MM-rallissa kautta aikojen.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit