Hyundai-pomo vahvisti: Kaksi autoa Grönholmin GRX-tiimille MM-sarjaan

29.1.2018 / 08:54
Marcus Grönholm ja Niclas Grönholm kesällä 2017 (Kuva: GRX / McKlein).

[ A- ] / [ A+ ]

Hyundai Motorsportin tallipäällikkö Michel Nandan on vahvistanut Monte Carlon MM-rallin aikaan viime viikonloppuna, että Hyundai tulee toimittamaan Marcus Grönholmin GRX-tiimille kaksi autoa, joilla GRX tulee kilpailemaan rallicrossin MM-sarjassa tänä vuonna.

Huhut Marcus Grönholmin ja Hyundai Motorsportin välisestä yhteistyöstä käynnistyivät viime vuoden marraskuussa ja nyt asiaan saatiin siis virallinen vahvistus.

– Voimme vahvistaa, että kyseessä on Marcus Grönholmin ja Hyundai Motorsportin välinen sopimus. Grönholmin tiimille myydään kaksi autoa, sekä varaosapaketti, mutta tämän lisäksi tähän sopimukseen ei kuulu tehtaan tuki, Nandanin lausunto kuului viime viikonloppuna Monte Carlon MM-rallin yhteydessä.

Hyundai Motorsport tulee toimittamaan Grönholmille kaksi Hyundai i20 WRC -autoa, joilla Grönholmin GRX-tiimi tulee kilpailemaan rallicrossin MM-sarjassa tänä vuonna. Viime kaudella GRX kilpaili rallicrossin MM-sarjassa M-Sportin rakentamalla Fordilla, jota ajoi Marcus Grönholmin poika, Niclas Grönholm, 21. Toisen täyden kautensa MM-sarjassa ajanut Niclas selviytyi finaaliin Saksassa ollen lopputuloksissa viides. Kauden loppupisteissä sijoitus oli 20.

Lienee täysin selvää, että Niclas Grönholm on toinen niistä kuljettajista, joka tulee ajamaan Hyundailla rallicrossin MM-sarjaa tänä vuonna, mutta kuka on se toinen kuljettaja? Mattias Ekströmin EKS RX -tiimissä Audilla viime kaudella ajaneet Toomas Heikkinen ja Reinis Nitiss ovat jo aiemmin ilmoittaneet, että eivät Ekströmin tiimissä enää jatka.

Andreas Bakkerud jäi puolestaan työttömäksi, kun Fordin tehtaan tukemana rallicrossin MM-sarjassa kilpaillut Ken Blockin Hoonigan Division -tiimi jäi viime kauden jälkeen pois. Nostamme mukaan kuljettajaspekulointeihin myös Joni Wimanin, 24, joka vuonna 2014 voitti Global Rallicross -sarjan mestaruuden Yhdysvalloissa. Viime kaudella kilpailutoiminnasta välivuoden pitäneen Wimanin manageri on Marcus Grönholm.

Rallicrossin 12 osakilpailun mittainen MM-sarja käynnistyy 13. huhtikuuta Espanjan Barcelonasta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit