Hyundai tavoittelee tänä vuonna Suomen MM-rallista ensimmäistä palkintosijoitusta

5.6.2018 / 09:31
Thierry Neuville Suomen MM-rallissa heinäkuussa 2017 (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan tämän hetken ykköstalli Hyundai lähtee Suomen MM-ralliin heinäkuussa neljän auton ja kuljettajaparin voimin.

Kun rallin MM-sarjasta on kuluvan kauden osalta ajettu kuusi osakilpailua, johtaa Hyundai valmistajien MM-sarjaa ja lisäksi sen kuljettajista Thierry Neuville on kuljettajien MM-pisteissä kärkipaikalla. Hyundain kuljettajista kolme mahtuu MM-pisteissä kärkikuusikkoon, Neuvillen lisäksi neljäntenä oleva Dani Sordo, sekä kuudetta sijaa hallussaan pitävä Andreas Mikkelsen.

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna ajettavaan Suomen MM-ralliin Hyundai panostaa isosti, kun edellä mainitun kolmikon lisäksi tallin värejä Keski-Suomen sorasirkuksessa edustaa Hayden Paddon. Hyundai on tällä kaudella kerran aiemminkin ollut mukana MM-rallissa neljän auton ja kuljettajaparin voimin, Portugalissa toukokuussa.

Hyundain lähtökohdat tulevaan Suomen MM-ralliin ovat siinä mielessä varsin erikoiset, että kyseessä on MM-sarjan nykykilpailuista ainoa, josta Hyundai ei ole saavuttanut yhtään palkintosijoitusta. Kaiken lisäksi sen neljästä kuljettajasta Neuville on ainoa, joka on onnistunut nousemaan Jyväskylässä palkintopallille ja hänkin vain kerran, Fordin ratissa vuonna 2013.

Neljä Suomen vierailua Hyundailla vuosina 2014-2017 ovat tuoneet Neuvillelle parhaimmillaan neljännen sijan, vuosina 2015, sekä 2016. Mikkelsen kilpailee Suomen MM-rallissa tänä vuonna urallaan yhdeksännen kerran. Volkswagen-vuosinaan norjalaisella oli allaan MM-sarjan paras auto, mutta siitä huolimatta palkintosijoitukset jäivät haaveeksi. Mikkelsenin paras sijoitus Suomesta on vuoden 2014 neljäs sija.

Sordo nähtiin Suomen MM-rallissa ensimmäisen kerran jo vuonna 2005, kun hän voitti junioriluokan (JWRC). Nyt edessä on 11. osallistuminen ja vaikka Sordo onkin yltänyt urallaan MM-sarjassa peräti 44 palkintosijoitukseen, niin yksikään niistä ei ole tullut Suomen MM-rallista. Mikkelsenin tavoin myös Sordon paras sijoitus Suomessa on neljäs (2008 ja 2009). Vuonna 2016 Sordo joutui jättämään kilpailun väliin loukkaannuttuaan testikolarissa vajaa kuukausi ennen starttia.

Paddon osallistui Suomen MM-ralliin ensimmäisen kerran vuonna 2010 ja tuloksena oli tuotantoautojen ryhmän kolmas sija. Seuraavana vuonna Paddon ajoi samaisessa luokassa ykkösenä ruutulipulle. Vuonna 2013 Paddon oli WRC2-luokassa kolmas ja debyytti Suomen MM-rallissa vuonna 2014 Hyundain ratissa toi kahdeksannen sijan. Paddonin paras yleiskilpailun sijoitus on viides, vuodelta 2016.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina 26. heinäkuuta. Sitä ennen rallin MM-sarjassa ajetaan kuitenkin vielä Italian osakilpailu, joka käynnistyy tämän viikon torstaina.

Muokattu tiistaina 5.6.2018 klo 13.55.

Korjaus aiempaan uutiseen: Hyundailta virheellinen ilmoittautuminen, Sordo ei aja Jyväskylässä

 

Pikaluotto

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit