MOTORSPORT

Hyundaille isot sakot rengassekoilusta – Tällä kertaa liian isot vanteet Huttusen autossa

Hyundai-tallille tuomittiin Saksan MM-rallin jälkeen sakot, kun se syyllistyi jo toistamiseen tällä kaudella käyttämään liian leveitä vanteita.

Tällä kertaa liian leveät vanteet oli Jari Huttusen ohjastamassa Hyundai i20 R5 -autossa lauantaina kahden erikoiskokeen ajan, 12. ja 13. erikoiskokeella, joista jälkimmäisellä Huttunen joutui keskeyttämään auton tekniikkamurheiden seurauksena. Koska Hyundaita oli varoitettu samasta rikkeestä aiemmin tällä kaudella Korsikan MM-rallissa, niin nyt seurauksena oli sakot.

Hyundain vastineen mukaan he olivat saaneet ennen kauden alkua vannevalmistajalta erän vääränlaisia vanteita ja niitä on käytetty kauden aikana lähinnä testeissä. Nyt noita vanteita oli Hyundain vastineen mukaan päätynyt vahingossa Saksan MM-rallissa renkaanvaihtoalueelle ja talli ilmoitti olevansa virheestään pahoillaan ja ottavansa siitä täyden vastuun.

Hyundaille tuomittiin 30 000 euron suuruinen sakko, josta se joutuu maksamaan välittömästi 10 000 euroa. Mikäli sama rike toistuu vielä kuluvan kauden aikana, niin Hyundai joutuu siinä tapauksessa maksamaan vielä loputkin 20 000 euroa. Huttusen kilpailutoiminnasta vastaa yksityinen Sarrazin Motorsport -tiimi Hyundain tukemana, mutta koska Huttunen oli ilmoitettu kilpailuun Hyundain tehdastallin nimissä, oli sakko suuruudeltaan normaalia suurempi ja rangaistus kohdistui nimenomaan Hyundain tehdastalliin.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com