MOTORSPORT

Hyvinkää tekee paluun rallicrossin SM-sarjaan neljän vuoden tauon jälkeen

Rallicrossin SM-sarjan kilpailukalenteri kaudelle 2021 on julkaistu.

Rallicrossin SM-sarjassa koettiin viime vuonna iso pettymys, kun koronapandemian takia koko kausi jäi ajamatta. Tulevan kesän kilpailukalenteri pitää sisällään viisi osakilpailua ja kausi on tarkoitus yrittää avata Honkajoen osakilpailulla 22. toukokuuta. Siitä SM-sarja tulee jatkamaan Kouvolan, Jalasjärven ja Kaanaan kautta Hyvinkäällä syyskuun ensimmäisenä lauantaina ajettavaan kauden finaaliosakilpailuun.

Kalenteriin 19. kesäkuuta merkitty Kouvolan osakilpailu saattaa vaihtua vielä 21. elokuuta Oulussa ajettavaan osakilpailuun, sillä samaiselle lauantaille Kouvolaan ja Tykkimäkeen on suunnitteilla rallicrossin MM-sarjan osakilpailu. Mikäli Kouvolassa MM-pisteistä kesäkuussa ajetaan, nousee Oulu ja OuluZonen rata mukaan SM-sarjaan.

SM-sarjassa kilpaillaan tänäkin vuonna kolmessa eri luokassa, eli Supercar-, SRC- ja Autokrossi-luokassa. Hyvinkää on ollut edellisen kerran mukana SM-sarjassa vuonna 2017 ja silloin se isännöi SM-sarjan kauden avausosakilpailua. Honkajoki on ollut mukana SM-sarjassa yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2013 lähtien. Jalasjärvellä on taisteltu SM-sarjan pisteistä vuosina 2017-2019, kun taas Kaanaa oli edellisen kerran mukana vuonna 2018 ja Oulu vuonna 2016.

Rallicrossin SM-sarjan jokaisesta osakilpailusta tullaan tekemään puolen tunnin mittainen kooste, joka esitetään aina kilpailuviikonlopun jälkeen MTV:n toimesta C Moren kanavilla. Lisäksi kauden päättymisen jälkeen MTV:n / C Moren kanavilla nähdään kattava kausikooste. Kaikki koosteet tullaan julkaisemaan myös myöhemmin ilmoitettavalla YouTube-kanavalla heti sen jälkeen, kun ensiesitys on suoritettu MTV:n / C Moren kanavilla.

Rallicrossin SM-sarjan kilpailukalenteri 2021

22.05. Honkajoki
19.06. Kouvola *
10.07. Jalasjärvi
07.08. Kaanaa
04.09. Hyvinkää

* = varalla 21.8. Oulu

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com